Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Aleyhine Söylemek Nasıl Yazılır? TDK ile Aleyhine Söylemek Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ALEYHİNE SÖYLEMEK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Aleyhine Söylemek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Aleyhine Söylemek nasıl yazılır? İşte, Aleyhine Söylemek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ALEYHİNE SÖYLEMEK DOĞRU YAZILIŞI

        aleyhine söylemek

        ALEYHİNE SÖYLEMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Çekiştirmek, yermek anlamlarında kullanılan bu kelime genellikle yanlış yazılır. Hatalı yazılmasının nedeni söyleniş farklılıklarından kaynaklanmaktadır. Dilimizde bulunan yöresel farklılıklardan dolayı her insan kendi söyleşine göre yazmayı tercih etmektedir. Bu kelime genellikle aleyine söylemek, alehine söylemek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı aleyhine söylemek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bazı kişilerin aleyhinde söylediklerini duyunca çılgına döndü.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • aleyine söylemek
        • alehine söylemek
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa