Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Alerjik Nasıl Yazılır? TDK ile Alerjik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ALERJİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Alerjik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Alerjik nasıl yazılır? İşte, Alerjik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ALERJİK DOĞRU YAZILIŞI

        alerjik

        ALERJİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Her dilin kendine özgü yazım kuralları vardır. Özellikle kelimeler doğru kullanıldığında, cümlenin anlam bütünlüğü korunarak, anlatılmak istenenler karşı tarafa doğru bir şekilde aktarılabilir. Alerji ile ilgili olan anlamına gelen ‘alerjik’ kelimesi de cümle içinde farklı kullanılan kelimelerdendir. Bu kelime genellikle allerjik, allercik, alercik, elerjik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı alerjik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Alerjik deri hastalıkları, günümüzde daha sık görülmeye başlamıştır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • allerjik
        • allercik
        • alercik
        • elerjik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa