Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Şekeri bıraktığınız zaman vücudunuzda olan değişimleri görünce, kendi isteğinizle tatlıdan uzak duracaksınız! - Sağlık haberleri
        • 1

          Sütlü tatlısından şerbetli tatlısına, jelibonundan çikolatasına kadar birçok şekerli ürünü hayatımızda bulunduruyoruz. Gerek mutlu olduğumuzda, gerek canımız sıkkın olduğunda gerekse televizyon karşısında atıştırmak istediğimiz zamanlarda çoğumuzun eli şekerli ürünlere gidiyor. Aslında bu tükettiğimiz ürünler sağlığımıza ciddi anlamda zarar veriyor. İşte şekeri hayatımzıdan çıkarttığımız zaman vücudumuzda olacak değişiklikler...

        • 2

          KİLO VERİRSİNİZ

          Paketli şeker ürünleri, şerbetli tatlılar özellikle kilo alımı konusunda çok etkilidir. Özellikle bu tür ürünlerle alınan kilolar sağlığı riske atar. Şekerli ürünlerin tüketimini azaltır ya da bırakırsanız kilo vermeniz hızlanacaktır. Şekerli ürünler açlık hissini arttırmanın yanında kilo vermek için gereken hormonların çalışmasını yavaşlatır.

        • 3

          KALP KRİZİ RİSKİ AZALIR

          Şekerli ürünlerin tüketimi kan şekerini artırır ve bu sebeple ortaya diyabet ve obezite gibi hastalıklar çıkar. Meydana gelen bu hastalıklar ise kalp krizi riskini artırır.

        • 4

          YAŞLANMAYI GECİKTİRİR

          Şekerli ürünlerin tüketimi, kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Eğer şeker tüketimini azaltır ya da bırakırsanız cildinizi kırışmaktan kurtarmış olursunuz.

        • 5

          BEYAZ DİŞLERE SAHİP OLURSUNUZ

          Uzmanların yaptığı araştırmalara göre şeker, dişleri çürütmesinin yanında diş hastalıklarını ortaya çıkarıyor ve dişlerinizi sarartıyor. Bu sebeple şeker tüketiminden vazgeçmek, beyaz dişlere sahip olmanızı sağlayabilir.

        • 6

          DİYABET RİSKİ AZALIR

          Özellikle "Tip 2" denilen diyabetin sebebi, fazla şeker tüketimidir. Bu şekerlerin tüketimi kan şekeri seviyesini yükseltir. Kan şekerinin yükselmesi durumunda pankreas ve karaciğer başta olmak üzere birçok organınız olumsuz etkilenir.

        • 7

          CİLDİNİZ GÜZELLEŞİR

          Şekerli ürünlerin tüketimi ciltte sivilce, akne oluşumunun fazlalaşmasına sebebiyet verir. Eğer şekerli ürünlerden uzak durur ve bunun yanında sık sık su içerseniz cildinizin güzelleştiğini fark edersiniz.

        • 8

          ZİNDE HİSSEDERSİNİZ

          Şeker tüketimini bıraktığınız zaman kendinizi daha zinde ve yaptığınız işlere odaklanmış olarak görebilirsiniz. Şeker tüketmek sizi uzun vadede yorar ve mutsuz hissetmenize neden olur.

        • 9

          DAHA AZ HASTALANIRSINIZ

          Şeker tüketimi bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiler bu sebeple daha sık hastalanırsınız. Şeker tüketimini azaltmanız ya da bırakmanız durumunda ise bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve hastalıklardan daha kısa sürede kurtulacaksınız.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa