HT Gastro
Seyahat

En ucuz 15 ülke

Bütçe dostu seyahat planı mı yapıyorsunuz? Fazla para harcamayacağınız 15 ülke ve bu ülkelerdeki lüks imkanlar...

Giriş: 29.01.2024 - 17:04 Güncelleme: 29.01.2024 - 17:04
Habertürk
Haberler Gastro Seyahat En ucuz 15 ülke
1

Dünya turunuza bütçenizden ödün vermeden devam etmek mi aslında imkansız değil. Seyahat etmek, lüks içinde konaklamak ve unutulmaz anılar biriktirmek için fazla para harcamanıza gerek yok. İşte, bütçe dostu lüksün kapılarını aralayacak, en ekonomik ve lüks ülkelerin listesi...

2

FİJİ

Fiji'de ortalama aylık yaşam maliyetiniz 773 ABD doları olacaktır, böylece Fiji adalarındaki yaşamın tadını çıkarabilir ve ünlü mercan resifleri de dahil olmak üzere güzel doğayı ucuz lüks içinde keşfedebilirsiniz.

3

KOSTA RİKA

Kosta Rika'nın yaşam maliyeti, komşu ülkelerin çoğundan daha yüksek olup aylık 852 ABD dolarıdır. Ancak burada maaşlar da oldukça yüksek olduğu için diğer ülkeleri aratmıyor.

4

TAYLAND

En mutlu ülkeler arasında yer alan Tayland’ın aylık ortalama maliyeti 831 ABD dolarıdır. Hem düşük maliyetli hem de ultra lüks ve doğa içinde bir yaşam için en iyi destinasyonlardandır.

5

MISIR

Afrika ve Orta Doğu'ya sınırı olan Mısır’da yaşamak ucuzdur ve aylık ortalama yalnızca 449 ABD doları tutarında bir maliyete sahiptir.

6

BOLİVYA

Aylık 750 ABD doları ile Bolivya, aylık yaşam maliyetinin kesinlikle daha uygun fiyatlı tarafında yer alıyor.

7

YUNANİSTAN

Yunanistan'ın yaşam masrafları da 1000 ABD dolarını aşıyor. 1008 dolarlık yaşam gideriyle Yunanistan bu listenin en lüks yeri oluyor. Fakat Yunanistan gibi bir ülke için 1008 dolar yüksek bütçelere girmiyor.

8

PERU

Peru, ayda ortalama 630 ABD doları ile yaşamak için çok ucuz bir yer. Kültürel tarihi ve güzel doğasıyla Peru, ucuz lüks arayanların bir sonraki evi olabilir.

9

ÇİN

Çin'in ortalama yaşam maliyeti ayda 752 ABD doları - ya da yaklaşık 5415 yuan (Çin para birimi) - ve ekonomi hızla büyüyor!

10

SIRBİSTAN

Orta Çağ’dan kalma 200’den fazla manastırın bulunduğu tarihi açıdan oldukça zengin olan Sırbistan’da ortalama aylık yaşama maliyeti 711 dolardır. Ucuz ve lüks bir yaşam için doğru destinasyonlardan biridir.

11

BULGARİSTAN

Bulgaristan gibi bir ülkenin en önemli avantajı aylık 654 dolar olan düşük yaşam maliyetidir.

12

KOLOMBİYA

Kolombiya, dünyadaki biyolojik çeşitliliğe en fazla sahip ikinci ülke olması bakımından benzersiz ve aylık ortalama gelir 574 dolardır.

13

MEKSİKA

123,5 milyon nüfusuyla Latin Amerika'nın ikinci büyük ülkesi ve dünyanın en kalabalık İspanyolca konuşulan ülkesi olan Meksika’nın yaşam maliyeti ayda 678 ABD doları veya yaklaşık 13.588 peso seviyesindedir. Az bütçeyle lüks bir yaşam burada mümkündür.

14

ÇEK CUMHURİYETİ

Çek Cumhuriyeti, aylık yaşam maliyeti 1.000 ABD dolarını aşan ve 1014 ABD doları fiyatıyla bu listedenin en pahalı yeri fakat başkent Prag dünyanın en güvenli şehirlerinden biridir ve muhteşem bir kültüre sahiptir.

15

GÜNEY AFRİKA

Çeşitli doğa olaylarının en sık rastlandığı ülke olan Güney Afrika, etnik çeşitlilik açısından da oldukça zengindir. Dil olarak İngilizce yaygın olduğu için kolaylıkla yaşanabilecek Güney Afrika’nın aylık geliri ortalama 937 dolardır.

16

POLONYA

Aylık yaşam maliyeti 882 ABD doları olan Polonya, yaşamak ve çalışmak için en ucuz Avrupa ülkelerinden biridir.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.