Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bodrum'da yaşayan Trabzonlu işadamı 3 çocuk, 3 torun sahibi 64 yaşındaki Mehmet Aktaş'ın Bitez Mahallesi'ndeki Aktaşlar Alümiyum Doğrama Atölyeleri'nde üretilen prefabrik mescide Türkiye'nin birçok ilinden sipariş yağmaya başladı. Aktaş, Bitez Kavşağı'ndaki işyerinin önünde sergilediği mini mescide, 2 hafta içinde 18 sipariş aldığını açıkladı.

KLİMALI VE MİNARELİ

DHA'nın haberine göre; Demir alüminyum ve sandviç panelden üretilen içi klimalı ve minaresi olan 7 metre uzunluğunda 2 metre 70 santim genişliğindeki mescidin Türkiye'de ilk olduğunu vurgulayan Aktaş, çok küçük yerleşim yerleri, şehirlararası yol güzergahlarındaki akaryakıt istasyonları, restoran ve dinlenme tesisleri ile fabrikalarda kullanılabileceğini belirtti.

Aktaş şöyle konuştu:

"Yıllardır aklımda olan bir projeydi. Önce projesini hazırladık, prototipini ürettik ve çok beğeni kazandı. Türkiye'nin birçok yerinden talep yağmaya başladı. Cemaati az olan işyerleri ve mahallelere yerleştirilebilecek. 20- 30 kişinin namaz kılabileceği, taşıması kolay ve klimalı mescitlerin önümüzdeki aydan itibaren seri halde üretimine geçeceğiz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ