Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Adeta gençlik iksiri! Yaş almak korkulu rüyanız olmasın, bu besinleri tüketen genç kalıyor!
        • 1

          Besinlerin içerisinde cildi nemlendiren, yenileyen ve aynı zamanda alması gereken vitaminleri veren birçok mineral bulunur. İşte yaşlanmayı engelleyen besinler...

        • 2

          CEVİZ

          Cevizin faydaları saymakla bitmiyor. İlk olarak yaşlanmayı önlüyor. Çünkü içerisindeki antioksidanlar ve B vitamini sayesinde cildinizi olası bütün çevresel faktörlerden koruyor. Uzmanlar her gün 2-3 ceviz tüketilmesini öneriyor.

        • 3

          YEŞİL ÇAY

          Yeşil çayın içerisinde kateşin bulunması, yaşlanmaya karşı oldukça etkili olmasını sağlıyor. Her gün 2 bardak yeşil çay içilmesi cildinizi güzelleştirirken kilo vermenizi de sağlıyor.

        • 4

          ELMA

          Elma içerisinde, A, B ve C vitamini bulundurur. Bu sebeple düzenli olarak elma tüketirseniz, cildinizde aydınlanma görecek ve eşitsizlik sorunundan kurtulacaksınız. Her gün 1 elma tüketmek cildinizi yeniler ve kilo vermenize yardımcı olur.

        • 5

          BİTTER ÇİKOLATA

          İçerisinde bulunan kakaoda, antioksidan barındıran bitter çikolata, kırışıklıkları yok ederken kan akışını ve cilt dokusunu da olumlu yönde etkiliyor.

        • 6

          AVOKADO

          Yüksek karotenoid ve klorofil konsantrasyonuna sahip olan avokadonun kabuğu cildi yeniler. İçerisinde fenol ve flavonoid bulunması sayesinde birçok sağlık problemine etkisi vardır. Cildinize sürerseniz 5-10 dakika bekletmeniz yeterli. Her gün yarım avokado tüketmeniz de cildinize ve sağlığınıza birçok fayda sağlayacaktır.

        • 7

          DOMATES

          Cildin ihtiyaç duyduğu tüm karotenoidlere sahip olan domates aynı zamanda likopen kaynağıdır. Bunun dışında kırışmayı önler ve güneşin verdiği zararlı ışınların cildinizde olumsuz etki yaratmasını engeller. Her cilde domates sürülmez çünkü alerjen yönleri vardır fakat uzman doktorunuza sorarak her gün domates suyu tüketebilirsiniz.

        • 8

          NAR

          Nar, ciltteki kırışıklıkları azaltır, güneş yüzünden cildin aldığı hasarı azaltır ve akneleri azaltır. Kolajen üretiminde vücudu destekler.

        • 9

          BALIK

          İçerisinde omega-3 olmasından dolayı somon gibi yağlı balıklar cilt iltihaplarını yok eder ve cildi nemli tutar. E vitamini ve çinko bakımından zengin olması sebebiyle cildinizi gençleştirir. Haftada en az 2 kere balık yenmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

        • 10

          SİYAH ÜZÜM

          İçerisinde bulunan C ve E vitaminleri sayesinde yaşlanma karşıtı olan besinlerden biri siyah üzümdür. Polifenoller açısından zengin olduğu için antioksidann özellikleri de vardır.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa