Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gelişmiş mühimmat taşıyan ilk ABD uçağı İsrail'e ulaştı
        • 1

          İsrail ordusu, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

          Açıklamada, "gelişmiş mühimmat" taşıyan bir uçağın, gece saatlerinde ülkenin güneyindeki İsrail ordusuna ait Nevatim Hava Üssü'ne iniş yaptığı kaydedildi.

        • 2

          Mühimmatın büyük vuruşlara izin vermek ve ek senaryolara hazırlık yapmak için tahsis edildiği aktarılan açıklamada, "Bu zor dönemde Amerika'nın özellikle İsrail ordusuna ve genel olarak İsrail Devleti'ne verdiği destek ve yardımdan dolayı minnettarız." ifadesine yer verildi.

           

           

        • 3

          ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) 8 Ekim'de yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verildiği belirtilmişti.

           

           

        • 4

          Açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerinin Doğu Akdeniz'e doğru yönlendirildiği vurgulanmıştı.

          ABD Başkanı Joe Biden de dün Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edeceğini duyurmuştu

           

           

        • 5

          "DOĞU AKDENİZ'DE NÖBETTEYİZ"

          Hamas´ın İsrail´e saldırısı sonrası ABD tarafından Doğu Akdeniz´e gönderilen USS Gerald R. Ford uçak gemisine ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Doğu Akdeniz´de nöbetteyiz" ifadeleri kullanıldı.

        • 6

          ABD DEMİR KUBBE DESTEĞİNİ ARTIRACAK

          ABD, İsrail'in Demir Kubbe adlı savunma sistemlerini güçlendirmek için mühimmat ve önleyici desteklerini artırdığını açıkladı. Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sullivan, "ABD, Demir Kubbe için mühimmat ve önleyicileri artırdı. Başkan (Joe Biden) kısa bir süre önce İsrail'in ihtiyaç duyacağı ek yetenekler hakkında konuşmak üzere Başbakan Netanyahu ile görüştü. Ve şimdi Başkan'ın talimatıyla, İsrail'in şehirlerini, vatandaşlarını ve ayrıca İsrail'de çalışan ve seyahat eden birçok ABD vatandaşını savunmak için bu kritik varlıkların tedarikini sürdürmesini sağlamak amacıyla Kongre ile birlikte çalışıyoruz." dedi. 

        • 7

          Ulusal Güvenlik Danışmanı, ABD ordusunun, "caydırıcılığı güçlendirmek için", uçak gemisi saldırı grubunun Doğu Akdeniz'e hareketi de dahil olmak üzere, bölgedeki duruşunu güçlendirdiğine ve gerektiğinde ek varlıkları hareket ettirmeye hazır olduğunu belirtti.

          Biden'ın, ABD uçaklarının "gelecek günlerde bu yeteneklerle İsrail'e ineceği" sözünü verdiğini belirten Sullivan, hayatını kaybeden İsrail vatandaşları için, "1000'den fazla erkek, kadın ve çocuk öldürüldü. Evlerinde, sokaklarında, ıssız tarlalarda katledildiler." ifadelerini kullandı. Hamas saldırılarında en az 14 ABD'linin öldüğünü anımsatan Sullivan, 20'nin üzerinde ABD vatandaşından ise henüz haber alınamadığını kaydetti.

        • 8

          CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ABD UÇAK GEMİSİNİN NE İŞİ VAR? 

          Cumhurbaşkanı Erdoğan uçak gemisi gönderilmesine tepki göstererek "Amerika uçak gemisini İsrail'e gönderiyor. Amerika'nın uçak gemisinin İsrail'de ne işi var? Ne yapmaya geliyor? Ve buraya gelen uçak gemisinin etrafında için botlarıyla, uçak gemisindeki uçaklarıyla ne yapacak? Orada tüm artık Gazze'yi etrafını vurarak, indirerek çok ciddi katliamlara adım atacak" demişti.

          Cumhurbaşkanı Erdoğan ""Şu anda ben burada bir şeyi açıklamak zorundayım. Bakın bir Suriye'de bugün 20nin üzerinde Amerika'nın üssü var. Suriye'de Amerika'nın üslerinin ne işi var. Bu üslerle ne yapılıyor. 23 üs ve bütün bunları da bir değerlendirmek gerekmiyor mu? Ama Türkiye'nin bir insansız hava aracını ne yazık ki Amerika düşürüyor. İnsansız hava aracını Amerika düşürürken bu Türkiye şu anda NATO'da Amerika'nın ortağı değil mi, beraber değil mi ve bunu neyle izah edeceğiz. Bunu neyle değerlendireceğiz? İşimize geldiği zaman ortak işimize geldiği zaman bütün terör örgütlerini maalesef Amerika şu anda eğitiyor. Yetiştiriyor, silahlandırıyor ve bunlarla da maalesef yine Suriye'de olsun bu bölgede olsun, Ortadoğu'da olsun, buraları kan gölüne dönüştürüyor" diye eklemişti.

        *Haberin görselleri AA ve Associated Press tarafından servis edilmiştir.

         Gazze'ye elektrik tamamen kesildi
        Gazze'ye elektrik tamamen kesildi Haberi Görüntüle
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa