Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Elon Musk, elinde lavaboyla Twitter Genel Merkezi'ne geldi: - Öne çıkan haberler - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklifte bulunan ve anlaşmayı cuma günü imzalamayı planladığını duyuran Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'tan yine ince bir espri geldi. Musk dün elinde bir mutfak lavabosuyla Twitter Genel Merkezi'ne geldi.

        Musk, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

        Musk lavabo (sink) ile İngilizcede sokak ağzında sıkça kullanılan bir deyime atıfta bulundu. ''Let that sink in !'' ile ''Twitter'in sahibi olduğum artık iyice anlaşılsın'' veya ''Tamam artık Twitter’ı aldım, kuşkuya gerek yok'' diye çevrilebilecek bir mesaj verdi.

        28 EKİM'E KADAR KAPATMAYA HAZIR

        Bloomberg'in haberine göre, Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın Twitter anlaşmasını Cuma günü tamamlamayı planladığı belirtildi. Musk, bir grup bankacıyla yaptığı video konferans sırasında Twitter'ın satın alımını 28 Ekim Cuma gününe kadar kapatmaya hazır olduğunu doğruladı.

        NELER OLMUŞTU?

        Geçen hafta basına yansıyan işten çıkarma planı Musk'ın Twitter yöneticilerini anlaşmadan çekilmeye zorladığı şeklinde yorumlanmıştı.

        REKLAM

        Washington Post'un haberine göre, Elon Musk, potansiyel yatırımcılara sosyal medya şirketini devralma anlaşmasının bir parçası olarak Twitter personelinin yaklaşık yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığını söyledi.

        Görüşmelere ve belgelere atıfta bulunulan Washington Post'un haberine göre, şirketin sahibi kim olursa olsun önümüzdeki aylarda işten çıkarmalar bekleniyordu. Şirket, Temmuz ayında, işe alımları önemli ölçüde yavaşlattığını söylemişti.

        MUSK'A DAVA AÇILMIŞTI

        Elon Musk, 8 Temmuz'da birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek, Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti. Musk'ın avukatları, SEC'e yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişlerdi.

        Twitter ise anlaşmayı feshettiği için Musk'a dava açmıştı ve davanın 17 Ekim'de görülmeye başlanması bekleniyordu.

        Ancak Musk, davalı olduğu sosyal medya şirketi Twitter'a 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının tamamlanması için mektup göndererek, ilk fiyattan yeniden teklif vermişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa