Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş SON DAKİKA: Beşiktaş Giresunspor maçının yazar yorumları - Beşiktaş haberleri - Beşiktaş Haberleri
        • 1

          ERMAN TOROĞLU: Sergen yönetimi idare etti, takımı edemedi; nokta... Yazının sonunu başa aldım. Yani Beşiktaş için sözün bittiği nokta... Peki Beşiktaş takımının bu hale gelmesi tesadüf mü? Kesinlikle hayır. Geçen sezon şampiyonluk ile ikinci kupa alındıktan sonra yönetim ve teknik adam arasında yaşananların finalidir dün akşam.

        • 2

          Teknik adam "Şu şu idareciler gelebilir, şu şu idareciler gelemez" diyor tesislere… Yönetim de hiçbir şey demiyor buna, "Sergencim" diyor. Yani Sergen mi Beşiktaş kulübünü idare ediyor yoksa yönetim mi? Sonradan Sergen ile yönetimin para pul anlaşmazlığı, takımın sezona geç girmesi filan gibi bin tane olay var. Alınan oyuncular bünyeye uymadılar. Geçen sezonki arkadaşlık ve takım ruhu bu sezon kayboldu. Alınan generaller iş yapmadılar gibi çok sebep var.

        • 3

          Zaten Sergen geçen hafta maç sonu söylediklerinde ne olduğunu anlattı. Dedi ki "Bu işten ben sorumlu değilim." Peki kim sorumlu? Ben bir tek sorumlu yönetim kurulu ve başkan derim. Başka kimse değil. Zaten maçtan evvel tribünlerde 6 bin seyirci olması her şeyi anlatıyor. Hadi şunu diyebilirsiniz; "3 puanlık sistemde her şey olur." Hayır kardeşim, bu Beşiktaş'tan üç puanlık sistemde de bir şey olmaz... Bu sezon başından itibaren Sergen, yönetimi idare etti, yönetti ama takımı idare edip yönetemedi.

        • 4

          AHMET ÇAKAR: Beşiktaş camiası bu karşılaşmaya çıkış maçı gözüyle bakıyordu ama dün gece çöküş maçı oldu. Bundan sonra Beşiktaş'ın toparlaması kolay görünmüyor. Hem puan olarak geri kaldılar hem de futbolcu ve Sergen hocayla taraftar arasındaki bağ iyice zayıfladı.

        • 5

          Kimse Hüseyin Göçek'e kızmasın. VAR davetiyle gelen iki kararda da haklı. İlkinde Rosier, topu görüyor, kolunu biraz açıyor ve top temas ediyor. Her ne kadar topla Rosier arasındaki mesafe yakın olsa bile bu penaltıyı doğru buluyorum. Necip'in kırmızısına diyecek hiçbir şey yok. Burada VAR davetine bile gerek yoktu, Hüseyin'in önünde oldu.

        • 6

          GÜNTEKİN ONAY: Sezona şampiyonluğun 1 numaralı favorisi olarak giren geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş, dünkü Giresunspor yenilgisiyle lig yarışına havlu attı. Siyah beyazlılarda anlamsız şekilde ters giden işler var. Beşiktaş dün de hızlı ve istekli başladığı bir maçta daha kalesinde tek gol pozisyonu vermeden 2-0 yenik duruma düştü. 10 kişi kalmanın da çaresizliğiyle disiplinli oynayan rakibi karşısında maçın devamında çözülmeleri kaçınılmazdı.

        • 7

          Kolunda kaptanlık pazu bandı olan Necip’in gördüğü kırmızı kart aslında maçın bittiği andı. Güvenilir bir oyuncu kimliği ile yıllardır forma giyen joker Necip’in iyi niyetinden ve aidiyetinden kimsenin şüphesi asla yok. Ancak gerçek şu ki maalesef Necip yaptığı hatalar ile en kritik anlarda Beşiktaş için hiç de güvenilir bir futbolcu değil.

        • 8

          Öyle şeyler oluyor ki Beşiktaş’ın bu sezon üst üste yaşadıkları meşhur ‘Murphy Kanunları’nı hatırlatıyor. Beşiktaş’ın yaşadıkları akla bunları getiriyor ister istemez. Ancak üst üste bu kadar maç kaybedilmesinde... Bu felaket tabloda teknik direktör Sergen Yalçın, oyuncu grubu ve sessizliğe gömülen yönetim kurulunun da ciddi payı var. Göz göre gelen çöküşte ayağa kalkmak için herkes üzerine düşeni yaptı mı? Görünen o ki ‘Hayır’.

        • 9

          ALİ GÜLTİKEN: Geçen sezonu şampiyonlukla kapatmış üstüne bunu bir de Türkiye Kupası ile taçlandırmış bir takımın bu görüntüsünü kabul etmiyorum. Şampiyon bir kadronun oynadığı son 6 lig maçının 5'ini kaybetmiş olmasının mazeretlerini de kabul etmiyorum. Oyun içerisindeki kabullenişi, sıradanlığı ve boş vermişliği de kabul etmiyorum. Yeni gelen transferlerin verimsizliğini, katkısızlığını ve etkisizliğini de kabul etmiyorum.

        • 10

          Geçen sezon büyük bir liderlik gösterip takımın başarısında başrol oynayan Sergen Yalçın'ın bu kadar uzun süren başarısızlık sürecinde takımına etki edememesini de kabul etmiyorum. Oyuncuların geçen sene aldıkları büyük başarıları sanki başkaları yapmış. Bu işin hiç içerisinde olmamışlar gibi sahada başıboş dolaşmalarını da kabul etmiyorum. Yönetimin bu sürecin içerisinde daha önceden müdahil olması gereken konularda dışarıda kalıp etkisiz durmasını da kabul etmiyorum.

        • 11

          Bu kadro ligin yanında Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olması için takviye edildi. Şampiyonlar Ligi'ni bir kenara bıraktık, ligde bu kadar büyük hayal kırıklıkları ve hüsranları yaşatmasını da kabul edemiyorum. Bu sözler benim değil milyonlarca Beşiktaş taraftarınındır...

        • 12

          REHA KAPSAL: Ligimizle ilgili 2-3 aydır hep bir hakemlerin verdiği yanlış kararların Beşiktaş'ın performansını etkilediği söylemleri vardı. Sergen Yalçın'ın elinde geçen seneye göre daha derin ve daha çok performans beklenen oyuncu topluluğu varken bu öz eleştirileri doğru yapmadığı gibi hep bahane üretildi. Sergen Yalçın bu kötü gidişatı doğru tespitlerle tedavi edip takımı geliştireceğine hep halının altına süpürdü. Günü kurtarıcı yaklaşımlar ve saha içinde oyuncuların kalitesiyle günlük-anlık performanslarıyla maçı çözmesini beklediğinden Beşiktaş'ın geldiği nokta hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde asla 'tesadüf değildir'

        • 13

          ATİLLA GÖKÇE: Dünkü maç da o her şeyden biriydi… Tarihe geçecek sayfa yazdı Giresunspor. Galibiyeti kesinlikle hak ettiler. Sergen Hoca, VAR kararlarını eleştirebilir. Penaltıya, kırmızı karta itirazı da anlaşılabilir… Ama yapacağı başka işler de var. Bu kadar yenilgiyi hakemle, sakatlıkla, talihsizlikle anlatamazsınız. Artık birileri de Sergen Hoca’yı eleştirmeli. Önce kendisi! Aynaya baksın ve konuşsun.

        • 14

          OKTAY DERELİOĞLU: Beşiktaş'ın üst üste aldığı kötü sonuçlar sonrası Giresun maçı ile artık bir reaksiyon vermesi gerekiyordu. Ancak çıkış maçı olması beklenen karşılaşma Siyah-beyazlılar adına hepten çöküş maçı haline geldi.

        • 15

          BİLAL MEŞE: Birisi eline-koluna sahip çıkamıyor penaltıya neden oluyor, diğeri rakibine paldır-küldür giriyor, kızarıyor! Hadi Rosier’in penaltısı hoş görülebilir. Peki, kaptan Necip’e ne demeli? Güzel adam, top kalenden oldukça uzakta... Tehlike yok, niye rakibine sert giriyorsun ve takımını yalnız bırakıyorsun? Bitmedi... Birisi kalesini terk ediyor, eli - ayağına dolaşıyor, topu ıskalıyor, gol oluyor. Durun, durun... Son golde Mert çime takıldı, sakatlandı, oyun dışı kaldı, rakip topu yine boş kaleye gönderdi. Kaldı ki, VAR’a takılan iki pozisyonda orta hakemin kararı doğru, tartışılacak yanı yok.

        • 16

          Tribünlerde yer-yer boşluklar var. Belli ki taraftar da umudunu kesmiş! Koskoca Beşiktaş, maçın ikinci yarısına protestolar altında oynamak zorunda kaldı. Belli ki taraftarda da bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamış! Zirve artık Kartal için ‘hayal’ konumunda! Hatta Kartal ‘komada’ dersek abartmış olmayız! Bakalım komadan çıkaracak reçeteyi kim yazacak?

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa