Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Akne problemi olanlar dikkat! Bu yöntemler sivilcenizin kökünü kazıyor, 1 gecede yok ediyor! - Sağlık haberleri
        • 1

          Özellikle yaklaşan özel günlerde yüzümüzde çıkan sivilceler paniklememize sebep olur. Aslında bu sivilceyi 1 gece içerisinde geçirebilecek bazı yöntemler vardır. İşte aşağıda bahsettiğimiz uygulamalar sonunda istenmeyen aknelerinizden kısa süre içerisinde kurtulacaksınız.

        • 2

          YATMADAN ÖNCE YÜZÜNÜZÜ YIKAYIN

          Cildi gece boyunca temiz tutabilmek için yatmadan önce mutlaka cildinize uygun bir yıkama jeliyle yüzünüzü yıkayın. Özellikle uzmanların söylediğine göre T bölgesinin yıkanması ihmal edilmemelidir. Yıkama işleminiz bittikten sonra kağıt havlu ile nazikçe yüzünüzü kurulayın.

        • 3

          YÜZ MASKESİ YAPIN

          Yatmadan önce uyku süresinde yüzünüzde kalacak maskelerden uygulayın. Her gece yapmanız gerekmiyor fakat istenmeyen sivilceden kurtulmak istediğiniz zamanlarda ya da haftanın belirlediğiniz 3 günü maske ile uyuyabilirsiniz. Sabah uyandığınızda ise cildinizi uygun yıkama jeli ile temizlemeyi unutmayın.

        • 4

          ALOE VERA KULLANIN

          Cilt bakım rutinine aloe vera kesinlikle eklenmeli. Çünkü bu bitki sivilceler ile savaşıyor, çıkmalarını önlüyor ve çıkanları yok ediyor. Aloe vera bitkisinin iltihabı yok ettiği de uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Direkt olarak cildinize uyguladığınız aloe vera kremini ya da doğal aloe vera bitkisini gece boyunca yüzünüzde bırakabilirsiniz. Sabah uyandığınızda uygun bir yıkama jeli ile yüzünüzü temizlemeyi unutmayın.

        • 5

          RETİNOL UYGULAYABİLİRSİNİZ

          Yatmadan önce uygulanan yöntemlerden biri de retinoldur. Uzmanların söylemlerine göre bu yöntemi gece yatmadan önce yapın, sabah yapmayın. Çünkü bu ilaç cildinizi güneşe karşı ekstra hassas yapacaktır. Dermatolog Renée Rouleau bu konuyla ilgili, "Cilt hücrelerinin metabolizmasını uyarabilir ve kolajen üretimini teşvik edebilir. Sihri, daha pürüzsüz, daha eşit tonlu bir görünüm için cildin dokusunu yeniden yüzeylendirme yeteneğindedir" açıklamalarını yapmıştır.

          ** Bu bir ilaç tedavisidir. Bu sebeple kesinlikle doktora danışmadan kullanmayınız.**

        • 6

          ELMA SİRKESİ MUCİZESİ

          Faydaları saymakla bitmeyen elma sirkesi, sivilceleri yok etmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Çiğ elma sirkesi, cildi sakinleştirir, dengeler. Az miktarda elma sirkesini cildinize sürün ve gece boyunca bekletin. Sabah iyice durulamayı unutmayın.

          **Hassas cilde sahip olan kişilerin doktora danışmadan kullanmamaları önerilir.**

        • 7

          1 GECEDE ÇÖZÜM!

          Kökeni Avustralya Aborjinleri'ne kadar dayanan çay ağacı yağı, acil durumlarda yardımınıza koşuyor. Aknelerin iltihabını yok eden çay ağacı yağını, bir pamuk yardımıyla sivilcenizin üzerine sürün ve gece boyunca tedavi etmesine izin verin.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa