Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz ABD'li üretici Çin'de son çeyrekte yüzde 2 geriledi - Teknoloji Haberleri

        Akıllı telefon iş birimi ABD'nin uyguladığı yaptırımlarıyla büyük ölçüde darbe alan Huawei, geçen yıl yeni lansmanlarla da geri dönüş yaptı ve 2023'ün son çeyreğinde sadece %1,2 büyüyen dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında rekabeti yoğunlaştırdı.

        IDC rakamlarına göre, Huawei'nin sevkiyatları yılın son çeyreğinde %36,2 arttı. Şirket, bir önceki yılın aynı çeyreğinde %10,3 olan pazar payıyla %13,9 pazar payıyla Çin'in dördüncü en büyük akıllı telefon satıcısı oldu.

        APPLE YÜZDE 2 GERİLEDİ

        Araştırma şirketi IDC'nin açıkladığı verilere göre, Apple'ın Çin'deki akıllı telefon sevkiyatları, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,1 küçüldü ve Huawei liderliğindeki yerel rakiplerin yoğunlaşan rekabetinden zarar gördü.

        Düşüş, bazı Çinli şirketler ve devlet kurumları, ABD hükümetinin güvenlik gerekçesiyle Çin uygulamalarına yönelik kısıtlamalarını yansıtan bir önlem olan çalışanların Apple cihazlarını kullanımını sınırladığından, ABD firmasının üçüncü en büyük pazarında karşılaştığı zorlukların altını çiziyor.

         13 yıl aradan sonra zirve değişti
        13 yıl aradan sonra zirve değişti Haberi Görüntüle

        YIL GENELİNDE LİDER APPLE

        Ancak 2023 yılının tamamı için Apple, Vivo'yu geçerek %17,3 pazar payıyla en çok akıllı telefon satan şirket oldu. Bu, Apple'ın Çin'de ilk kez en çok satan şirket haline geldiğine işaret ediyor, ancak analistler satışlarının bu yıl tekrar baskı altına gireceğini tahmin ediyor.

        IDC, Apple'ın Çin'deki üst düzey pazar payının, rakip ürünlerden ve Apple'ın iPhone'ların genel çekiciliğini azaltan sınırlı ürün yükseltmelerinden etkilendiğini söyledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa