Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fatih Camii'ndeki saldırganın kimliği ortaya çıktı: Ruhsatlı silahı bulunuyor! - Son dakika haberi

        İstanbul'da, dün akşam Fatih Camii İmamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem, namazdan sonra bir saldırgan tarafından bıçakla yaralandı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, olayın detayları ortaya çıkmaya başladı.

        İLK ÖNCE İKİNDİ NAMAZINDA GELDİ

        Elde edilen bilgilere göre, şüpheli Ömer Salgın, Fatih Camii’ne önce ikindi namazında geldi. İddialara göre namaz sırasında, "Allahuekber putları camiden çıkartın" diye bağıran Ömer Salgın'a cami imami Galip Usta, camide bağırmamasını söyledi. Bunun üzerine şüpheli, cemaat ve güvenlik görevlisi tarafından dışarı çıkarıldı.

        AKŞAM GELİP BIÇAKLADI

        Akşam saat 19.15 sıralarında tekrar camiye gelen şüpheli Ömer Salgın bu kez yatsı namazından önce camiye giderek namaz sonrası öğrencilere ders anlatan İmam Galip Usta'ya bıçakla saldırdı. Bu sırada cami cemaatinden öğrenci olan Bilal Erdem araya girince o da bıçaklandı.

        REKLAM

        POLİS ETKİSİZ HALE GETİRDİ

        O sırada caminin yakınında bulunan Yunus ekiplerinden bir polis memuru, hızla olay yerine giderek şüpheliyi yakaladı.

        TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

        Sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen şüpheli Ömer Salgın sorgusunun ardından saat 15.30 sıralarında adliyeye sevk edildi. Şüphelinin emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi. Saldırgan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

        BURSA'DA YAŞIYOR, EVLENİP BOŞANMIŞ

        Emniyetteki işlemleri devam eden şüpheli Ömer Salgın'ın profili ortaya çıkarıldı. Elde edilen bilgilere göre Ömer Salgın 2012 yılında evlendi. Bursa’da yaşayan ve babasının yedek parça dükkanında çalışan şüpheli Ömer Salgın, 2019 yılında boşandı.

        BURSA’DA KİMYAGERİ DÖVMÜŞ

        Bu evlilikten iki çocuğu bulunan şüpheli, 7 Ocak günü yani cami saldırısından bir gün önce Bursa’da kimyager Samet N.’yi darp etti. Ardından İstanbul’a gelen şüpheli bu olayı gerçekleştirdi.

        BURSA POLİSİ ARIYORDU

        Şüpheli Ömer Salgın'ın Bursa polisi tarafından arandığı ortaya çıktı. Boşandığı eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla kimyager Samet N.’yi dövdüğü ve darp ettiği öğrenilen Ömer Salgın'ın Bursa polisi tarafından bu olayla ilgili arandığı belirtildi.

        2028'E KADAR RUHSATLI TÜFEĞİ BULUNUYOR

        Yapılan incelemelerde bir yaralama suç kaydı çıkan şüphelinin 2028 yılına kadar ruhsatı bulunan bir tüfeği olduğu öğrenildi. Son iki yılda iki kez hastanede işlem gördüğü belirtilen şüpheli, soruşturmanın ardından bugün adliyeye gönderilecek.

        ZANLININ BABASI: 1-2 AY ÖNCE DİNİ KONULARA MERAK SARDI

        DHA'da yer alan habere göre olayın ardından Ömer Salgın'ın babası H.S. de ifadeye çağırıldı. Bursa'dan gelen baba H.S., polise verdiği ifadede, oğlunun 2 kere evlenip boşandığını, bir süre önce işlerinin de kötüye gitmeye başladığını ve 1-2 ay önce dini konulara merak sardığını söylediği öğrenildi.

        BİR HAFTADIR EVE GİTMİYORMUŞ

        Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gözaltındaki Ömer Salgın'la ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla şüphelinin, Bursa’daki evine bir haftadır gitmediği ortaya çıktı.

        SON BİR HAFTASI MERCEK ALTINDA

        Bursa’dan getirilen babasının polise oğlunu bir haftadır görmediğini söylediği de öğrenildi. Polis, bir haftadır eve gitmeyen şüphelinin nerede kaldığı ve kimlerle bağlantısı olduğuna dair soruşturmasını sürdürüyor.

        ARACINDA İNCELEME YAPILDI

        Polis yaptığı çalışmalarda şüphelinin dün öğlen saatlerden Bursa’dan kendi aracıyla İstanbul’a geldiğini belirledi. Bunun üzerine Ömer Salgın'ın aracı incelemeye alındı. Polis ekiplerince araçta yapılan incelemelerde 2 adet dini içerikli kitap, 1 laptop, 1 adet pasaport, 1 adet not defteri ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi. Ele geçirilen materyaller incelenmek üzere el konuldu.

        İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

        İHA'nın haberine göre şüpheli Ömer Salgın'ın savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Evli ve 2 çocuklu olduğu öğrenilen şüpheli Ömer Salgın ifadesinde ticaretle uğraştığını ve aylık gelirinin 500 bin lira olduğunu belirterek, "Bildiğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemim yoktur. Daha önce ailesel problemler yaşamıştım. 2 kez evlilik yaptım, son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Fatih Camii'ne de vakit namazları için giderdim. Son olarak ortağım ile eski eşimin ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide 'tekbir' getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

        "ÖFKEMİ YANSITMIŞ OLABİLİRİM"

        İfadesinin devamında söz konusu bıçağın kendine ait çakı olduğunu belirten şüpheli Ömer Salgın, "Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir" dediği öğrenildi.

        TUTUKLANDI

        Adliyeye sevk edilen Ömer Salgın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA DEVAM ETMEKTEDİR

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

        İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırının ardından gözaltına alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılan şüpheli hakkında iki kez Kasten Öldürmeye teşebbüs suçlarından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı verilmiştir.

        Adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir.

        Menfur saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum.

        Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik hiç bir provokasyona geçit vermeyeceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa