Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Enflasyon ve faizde yıl sonu hedeflerine ulaşılacak mı? - Rahim Ak ile Yatırımcı Rehberi - İş-Yaşam Haberleri

        Yatırımcı Rehberi programının konuğu TEPAV Direktörü Burcu Aydın oldu. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Maliye Bakanlığı'nda üst düzey görevlerde bulunan Aydın, ekonomi yönetiminin uyguladığı para ve maliye politikalarını değerlendirirken bu politikaların hedefine ulaşıp ulaşamayacağını mevcut veriler ışığında değerlendirdi. Aydın, Merkez Bankası rezervindeki artış, Türkiye'nin CDS rakamlarındaki iyileşme ve bu doğrultuda yavaş yavaş görülmeye başlanan yabancı yatırımcı ilgisini de değerlendirdi. Aydın bu gelişmelere rağmen Türkiye'nin notunu artırmayan uluslararası reyting kuruluşlarının haksızlık yapıp yapmadığını sorguladı.

        PROGRAM NASIL HEDEFİNE ULAŞIR?

        Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın şimdiye kadarki aldığı kararların niteliğini ve kişisel tavrını da değerlendiren Aydın, ekonomi yönetiminin faiz ve enflasyonda yılsonu hedefine ulaşması için gerekli şartın ne olduğunu açıkladı.

        REKLAM

        Aydın 2024 yılında yaşanacak ekonomik gelişmeleri yorumlarken bu yıl kimin kaybedip kimin kazanacağını da ortaya koyarken yeni ekonomi politikasının gereklerinden birisi olan faiz artışlarının ekonomiyi beklenenin üstünde küçültüp resesyonun yolunu açıp açmayacağını da değerlendirdi. Ekonominin resesyona girmemesi için neler yapılması gerektiğini de anlatan Aydın, "Merkez Bankası’nın para politikaları yeterli mi başka önlem gerekiyor mu?" sorusunu yanıtladı.

        GLOBAL GELİŞMELER NASIL YANSIR?

        Yabancı yatırımcının Türkiye’nin yeni politikalarını ne zaman satın almaya başlayacağına dair görüşlerini aktaran Aydın ayrıca ABD Merkez Bankası Fed'in son kararının Türkiye ekonomisi, para ve sermaye piyasalarına etkisinin ne olacağına dair fikirlerini paylaştı. Aydın yerel seçimlerin ekonomiye olumlu veya olumsuz yansıması olup olmayacağına yönelik görüşlerini de aktarırken bu gelişmelerin borsa ve sermaye piyasalarına yansımasının nasıl olacağına dair tahminini de dile getirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa