Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yüz yogası nedir, nasıl yapılır? Yüz yogası işe yarıyor mu? Yüz yogası hareketleri nelerdir?
        • 1

          Spor, vücudun sağlığı için çok önemlidir ancak sadece bedenin değil, yüzün de buna ihtiyacı vardır. Yüzde olan birçok kas, çalıştırılmadığında zaman içerisinde sarkar ve kırışır. Yüz yogası, hem bunu engeller hem de cildi güzelleştirir. Peki, yüz yogası nedir, nasıl yapılır? Yüz yogası işe yarıyor mu? İşte detaylar...

          * Yüz yogası, 18 yaşından küçükler için uygun değildir. Henüz ergenlik sürecini tamamlayamamış kişiler için önerilmez."

        • 2

          YÜZ YOGASI NEDİR?

          Yüz yogası; düzenli egzersizlerle, yüz kaslarının güçlenmesini sağlamak için yapılır. Mimik ve jest hareketlerinin defalarca tekrarlanması ve yaşlanmayla oluşan kırışıklıkların ve sarkmaların engellenmesi sağlanır.

        • 3

          YÜZ YOGASININ FAYDALARI NELERDİR?

          - Ciltte genç bir görünüm sağlanır

          - Kırışık ve sarkmaların önüne geçilir

          - Derideki lenfatik hareketliliği arttırarak ciltte birikmiş toksikleri uzaklaştırmada yardımcı olur

          - Yüz kaslarına giden oksijen miktarı artar, buna bağlı olarak kan dolaşımı hızlanır. Bu da yüzün; hem daha canlı olmasını hem de olumsuz şartlardan daha az etkilenmesini sağlar

          - Cildin sağlamlık ve elastikliğinden sorumlu proteinler olan kolajen ve elastin üretimi artar

          - Günde sadece 10 dakikanızı alır

        • 4

          Yüz yogası, kısa bir sürede sonuç verir. Düzenli olarak bir ay yaptıktan sonra yüzünüzdeki değişimi fark edeceksiniz. Yüz yogası, geleceğe de güzel bir yatırım yapmanızı sağlar. Yaşlandığınızda, cildinizin elastikliğini korumasını sağlayabilir ve taze bir cilde sahip olabilirsiniz.

          Temel birkaç yüz yogası hareketiyle, yüzünüzdeki kasları çalıştırabilirsiniz.

        • 5

          Alın çizgileri için;

          Baş parmaklarınızı kulak hizanızın biraz üzerinde tutun ve diğer parmaklarınızla alnınızın dışından içine doğru hafif hareketlerle masaj yapın. Birkaç defa uygulayarak sürdürün. Bu hareket kendini oldukça belli eden alın çizgileri için birebir.

        • 6

          Çene kaslarını çalıştırmak için;

          Çenenizi, ileriye doğru itin. Yardım almak için bir kalem veya bir kaşıktan yararlanabilirsiniz. Kalemi ağzınıza yerleştirin ve birkaç kere çenenizi öne doğru çıkarın. Bu hareket, çene kaslarınızın güçlenmesini ve çene hattınızın ortaya çıkmasını sağlar.

        • 7

          Gıdı erimesi ve boyun kasları için;

          Boynunuzu bedeniniz müsaade ettiği kadar yukarı ve arkaya gönderin. Bu şekilde boyun etrafındaki kaslarınız uzayacak ve gıdınız toparlanacak. 10 derin nefes bu şekilde kalın. Yukarı doğru bakarken kaşlarınızı kaldırmayın gerekirse gözlerinizi kapatın ki alnınızda kırışık oluşmasın.

        • 8

          Kaz Ayakları ve göz çevresi için;

          Ellerinizi 20 saniye boyunca birbirine sürterek ısıtın. Avuç içlerinizi şakaklarınızı ve göz çevresini dolduracak şekilde yerleştirin ve hafifçe bastırın. Ellerinizi kulak üstlerine doğru yavaşça çekerek alın ve kaşlarınızın gerildiğini hissedin. Kaşlarınızı yavaşça çatmaya çalışın. Bu hareket kaş ve göz çevresindeki kaslarınızı güçlendirmek için idealdir.

        • 9

          YÜZ YOGASI İŞE YARIYOR MU?

          Yüz yogası, düzenli olarak yaptığınızda kesinlikle işe yarar. Ortalama bir aydan sonra yüzünüzdeki sıkılığı ve canlılığı fark edebilirsiniz. Özellikle, yaşlılık evresinde faydalarını daha da gösteren yoga, botoks etkisi yapıyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa