Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Youtube'dan nasıl para kazanılır? Youtube'dan para kazanma yolları nelerdir? Youtube açıkladı! - Teknoloji Haberleri

        Çinli sosyal medya platformu Tiktok, kullanıcıları için reklamlardan para kazanma fırsatı sunuyor. Dev platform üzerinden para kazanan milyonlarca kullanıcı bulunuyor. Youtube'dan, buna karşı bir hamle geldi ve Youtube, yeni özellikler getireceğini duyurdu. Bu sayede Youtube üzerinden para kazanmanın farklı yolları da olacak. Peki, Youtube üzerinden para nasıl kazanılır? Detaylar haberimizde yer alıyor.

        YOUTUBE'DAN NASIL PARA KAZANILIR?

        Youtube kullanıcıları şu anda da platform üzerinden para kazanabiliyor. İzlenen ve abonelere sahip olan içerik üreticileri, markalarla reklam anlaşması yaparak para kazanabiliyor.

        İkinci bir yol olarak; Youtube İş Ortağı Programı kullanılıyor. Bu program sayesinde videoya içerikle benzer veya kullanıcıların ilgisini çekebilecek reklamlar ekleniyor. Kullanıcılar her reklama tıkladığında video sahibi para kazanıyor. Tabii ki bunun için bazı kurallar var;

        - En az bin aboneye sahip olmak,

        - Toplamda 4 bin saatlik izlenme süresine ulaşmak,

        - Youtube tarafından onaylı bir kullanıcı olmak.

        Ancak; Youtube'ın planlarına bakılırsa para kazanmak için farklı yollar da olacak.

        REKLAM

        The Verge'ün haberine göre; Youtube, Shorts videolarına eklenen reklamların ücretini video sahibine ödeyecek.

        Shorts, önümüzdeki yılın başlarından itibaren YouTube İş Ortağı Programı'nın bir parçası olacak. Böylece, kullanıcılarına gelir kazandıran sosyal medya platformlarına bir isim daha eklenecek.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa