Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yemeksepeti otonom teslimat robotu YEBO ile yollarda - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, Türkiye’de bir ilk olarak otonom teslimat robotlarını hizmete soktuğunu duyurdu. YEBO (Yemek Robot) adı verilen bu robotlar, başlangıç olarak İstanbul Caddebostan’da kullanıcıların ihtiyaçları için yollarda olacak.

        REKLAM

        Yemeksepeti’nin otonom teslimat hizmeti Caddebostan’ın ardından Türkiye’nin farklı bölgelerinde devreye alınacak.

        HIZLI TESLİMATTA OTONOM DÖNEM

        Yemeksepeti’nin Delivers.ai iş birliği ile hayata geçirdiği YEBO’lar, sahip olduğu otonom sürüş ve navigasyon teknolojisi ile online sipariş süreçlerinde yeni bir deneyim sunacak.

        İlk olarak Caddebostan’da başlatılan bu modelde, Yemeksepeti ekibi, bölgedeki sipariş veren kullanıcılara YEBO’yu deneyimleme seçeneğini sunuyor. Yemeksepeti’nin otonom gönderim teklifini kabul eden kullanıcılara e-posta üzerinden bir kod gönderiliyor. Eşzamanlı olarak YEBO, ilgili restorandan aldığı siparişi kullanıcı adresine götürüyor. Kullanıcı, YEBO üzerindeki sisteme kodu girerek siparişine ulaşıyor.

        15 CM’YE KADAR KALDIRIM TIRMANABİLİYOR

        Değiştirilebilir batarya sistemi bulunan YEBO’lar, yemek sıcaklığını uygun seviyede tutan özel bir hazne barındırıyor. 15 cm’e kadar kaldırım tırmanabilen YEBO’larda ihtiyaç duyulan durumlarda manuel kullanıma geçiş yapılabiliyor.

        Verilen bilgiye göre online yemek sipariş platformu Yemeksepeti’nin Delivers.ai iş birliği ile sunduğu YEBO’lar ilk olarak 5 Mayıs 2022 itibarıyla yollarda olacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa