Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe 1907 Derneği, 30. Yıl kutlaması nedeniyle bir gece düzenledi ve derneğin başkanı Rıfat Perahya, "Cumhuriyetimizin 100. yılında stadımızın ismi Atatürk olsun" önerisi getirdi. Başkan Ali Koç da yönetim olarak bu kararı alabileceklerini ancak tüm Fenerbahçeliler'in bu öneriyi desteklemesi halinde harekete geçebileceklerini ifade etti.

        Konu, Saracoğlu'nun kimliği, Varlık Vergisi, Perahya'nın etnik kimliği noktasına varacak bir takım tartışmaları beraberinde getirdi.

        Şükrü Saracoğlu belki tartışılacak bir siyasetçi olabilir. Lakin 17 yıl başkanlığını yapmış olduğu kulübüne ait olduğu gerçeği tartışılmaz. Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetimi; bir siyasi kimlik olduğu için değil, 17 sene kulübe başkanlık yaptığı için onun ismini stadyuma verdi.

        Ayrıca yürürlükteki mevzuata göre bir şehirde ancak bir Atatürk isminde spor alanı olabiliyor. Mevzuat değişmeden bu iş zaten olmaz.

        Kaldı ki genelde Fenerbahçe camiasının özelde Ali Koç ve yönetiminin Atatürk sevgisini göstermek için ekstra bir çabaya ihtiyacı da yoktur.

        Formasının arkasında Kemal Atatürk imzası taşımak, stadyum önüne Atatürk heykeli dikmek, 10 Kasım'larda tüm futbolcular da dahil hepsinin profil fotoğrafını Atatürk yapmak zaten yapılan şeyler. Bu noktada bu yönetimin Atatürk sevgisini ve saygısını tartışacak kimse yok.

        Meseleye başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum.

        Fenerbahçe ligde ve Avrupa'da iyi bir noktada. Hem futbolda hem basketbolda hem de voleybolda. Kulübün odağının sportif başarı işleri hariç başka bir noktaya kaymaması lazım. Stat ismi meselesi sezon sonunu bekleyebilir. Stat ismi değişmese de olur. Ama bir yıl daha kupasız kapatılırsa olmaz. Odak kaymamalı. 1907 Derneği de dahil tüm Fenerbahçe bileşenlerinin, daha önce olmayan bir gündem yaratmak yerine varolan gündemde sportif başarıya odaklanmış tek bir vücut olması şarttır. Geri kalan her şey hazirandan itibaren konuşulur.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar