Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinan Engin'in bir başkana dayandırdığı iddiası: "Galatasaray hakemlere çok iyi çalışıyor" çıkışının ertesi günü Fenerbahçe, Sivas karşısındaydı. Maçın hakemi 17'de 16'lı serideki Gaziantep maçını da katleden Hüseyin Göçek'ti.

        Teknik adamlık kariyerinde hiçbir takıma karşı Fenerbahçe'ye karşı konsantre olduğu kadar konsantre olmayan Rıza Çalımbay'ın Sivas'ı her zaman olduğu gibi "acı çekeceksin" mesajı ile sahadaydı.

        Üstüne Fenerbahçe'de Emre Mor ve Batshuayi son derece kötü günlerindeydi. 9'a karşı 11 Sivas'a oynanılmaz. Fener de oynayamadı. Bu devrede 2 iyi pozisyonu da Yatabare ile Sivas buldu. Birinde topu auta attı, diğerinde Altay başarılıydı. 2. devre Emre Mor ve Batshuayi kesin çıkmalıydı. Jorge Jesus bence hata yaptı ve aynı kadro ile devam etti. 2 dakika sonra Batshuayi; hakem Hüseyin Göçek'in yanlış ve tamamen kendisine küfreden tribünlere intikam amaçlı 2. sarı kartı ile atıldı. Tribünler bu sene belki de ilk kez devreye girdi. Ama takımın eksik olan enerjisi ortaya çıktı. Enner daha fazla koştu. İrfan ve Serdar Aziz olağanüstü karakter koydular. Bu atmosferlere ve kavga dövüşe alışık Alioski de mevzuya dahil oldu. Nitekim Alioski, İrfan'ın pasında penaltıyı aldı. Skor 1-0 olduktan sonra Rıza Çalımbay tüm sarı kartlıları aldı dışarı. Lakin enerjisi üst seviyeye çıkan ve 30 metre mesafesini yeniden oluşturan Fenerbahçe bu kez iyi savunma ile skoru korumaya geçti. Sonrası Sivas'ın sıfır pozisyonlu bir baskısı. Uzatmalarda, son 15-16 dakikada da koruma oyunu oynandı. Bu dönem Serdar Aziz tam bir kumandandı. Bu tip maçları yerli oyuncular sorumluluk alarak kazandırır. Konya'da 10 kişi kalan takımda sorumluluk alamayan İrfan başta olmak üzere yerliler bu kez muazzam oynadılar.

        Fenerbahçe Sivas'a 1 gol atıp 3 puanı aldı. Çok önemli bir galibiyettir.

        Ama Göçek'e 2. golü de atmaları gerek. Kesin olarak bu hakemi bir daha maçlarına istememek gibi girişimler yapmaları şart. G.Saray nasıl çalışıyorsa (Sinan Engin'in bir kulüp başkanına dayandırdığı iddiası) hakemlere; F.Bahçe yönetimi de buna engel olsun. Jorge Jesus da dahil herkes yoruldu. Giresun maçında taraftar yine devrede olmalı. Serdar Dursun ve Arda Güler gibi isimler de ekstra görev alabilir.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar