Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Jorge Jesus takımını çok iyi hazırlamış. Beşiktaş Ghezzal girene kadar Fenerbahçe kalesine gelemedi. Şut dahi atamadı. 6 kez rakibini ofsayta düşürdü. İrfan ve Pedro hatta Valencia ön alanda yeterli performansı sergileyemedi.

        4 farklı duran top organizasyonu seyrettik. Evinde seyircisi önünde baskı kurmaya çalışan Beşiktaş'ın ateşlenmesine izin vermediler. Beşiktaş da gayet iyi savunma yaptı ve 2 pozisyona izin verdi. 0-0 biten devrenin sonunda 2. yarıya Beşiktaş yine baskılı başlamaya çalıştı ama yine etkin olamadılar. Fenerbahçe'de fark yaratması beklenen isimlerin hiç katkı vermemesi ile kısırlaştı. İrfan ve Pedro bir türlü aktive olamadı ve Enner de iyice yoruldu.

        70'de iki hoca da 3'er değişiklik yaptı. 70 dakika savunma ve mücadele anlamında rakibinden iyi oynayan Jesus'un Fenerbahçesi öndeki 3'lünün 2'sini değiştirip Enner - Batshuayi ve Ferdi'den oluşan bir 3'lü oluşturdu. Bu 3'lü Pedro ve İrfan'dan da kötü olunca önde de hiç top tutamayınca 75 itibariyle Beşiktaş ateşlenmesine fırsat tanındı. Ghezzal inanılmaz akıllı bir oyuncu. Topu sürekli Fener ceza sahasına atıp rakibi hep geriye koşturdu. Son 10 dakikada artık Beşiktaş pozisyonlara girmeye başladı. Rossier'in ortasına Weghorst'un dışarı giden kafa vuruşu ve Tayfur'un direk dibinden auta çıkan kafa vuruşları geldi. Weghorst'un direkten dönen vuruşu ofsayttı.

        Kalitesi düşük bir maç oldu. Beşiktaş şampiyonluk yarışında olacaksa Ghezzal hep oynamalı. Fenerbahçe ise çok iyi bir hoca buldu. Ama ön alana kalite takviyesine ihtiyacı olduğu bir kez daha görüldü. Misal İrfan yerine Ghezzal, yorulan Enner yerine misal Başakşehirli Mounir tarzında oyuncular olduğunu düşünelim. Çok daha rahat maç kazanır Fenerbahçe. Yani özetle son 30 metreye kadar hesap edilen, planlanan takım son 30 metrede çizilmiş duran top planlarından farklı olarak akan oyunda da çizilmiş pozisyonlar bulmalı. Jesus'un bu konu üzerinde çalışması lazım. Bir de kalitenin artırılması. Asıl kalite kulübede ismi de Arda..

        Hakem bir iki faul hatası; Weghorst ve Pedro'ya kesin gösterilmesi gereken 2 sarı kart hatası dışında kötü maç yönetmedi.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar