Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ligimizde artık şöyle bir gerçek var, 4 büyükler dışında Başakşehir ve Adana Demirspor da zirve yarışında.. Ligin lideri Başakşehir. Demirspor da ödemelerini yapan, iyi transferler yapan bir başkana sahip. Çok iyi taraftarı var. Ama asıl kuvvetli tarafı teknik adamları Montella. İtalyan hoca her hafta ders veriyor. Bu takıma karşı Adana'da oynamak zor.

        Okan Buruk da plan itibariyle "60'a kadar dengede gitsin, sonra hamlelerimizle maçı kazanalım" diye düşünmüştü. ADS, 4-6-0 ile tempoyu yüksek tutan, kaybetmekten korkmayan, her türlü tehdidi olan bir ekip. Nitekim ilk 30 dakika etkili de oldular. Onyekuru'nun hızına önlem olarak Muslera'yı adeta sarkık libero oynatma fikri Okan Hoca'nın artı puanıydı. Sonra bir ceza alanı içinden bir de dışından iki Onyekuru şutunda Muslera yine takımını dengede tuttu. Kalecinin önemi adlı dersi Uruguaylı bizlere 10 senedir veriyor.

        Galatasaray ilk devrede oyunun temposuna ayak uyduramayan Gomis dışında rakibine cevap verdi. Orta merkezi Toreira ve Midtsjö iyi tuttu. Dubuois da sol kenarda gayet iyiydi. İlk 30 dakikalık devrede ön alandaki 4'lüden sadece Kerem oyundaydı. Devre golsüz bitti. 2. devreye Galatasaray daha iyi başladı. Önde bastılar ve savunmayı öne çıkardılar. Gomis - Mata değişikliği sonrası tamamen gömdüler rakibi. 64'de bana göre 2. sarı kart için son derece ağır bir kararla Stambouli atılınca tüm denge Galatasaray lehine döndü. Sonra 2 kez Yunus, bir kez Kerem ile çok iyi şut pozisyonları buldular. Mertens inanılmaz bir gol kaçırdı. Mata'nın gollük vuruşu çizgiden çıkarıldı. Son anlarda da Seferovic ile bir pozisyon var. Yani 64-99 dakikalar arası kazanmaya yetecek pozisyonlar üretebildiler. Bu dönemde Assbalonga ve Svenson iyi son paslar yapsalar ADS de maçı alabilirdi.

        REKLAM

        İyi taraflara bakalım:

        • 8 maçın ardından Antalya - Trabzon ve Adana deplasmanları bitti. Bu 3 maçta gol yemediler 2 beraberlik bir galibiyetle döndüler.

        • 64-99 arası yeterince pozisyon ürettiler. Rakip 11 kişiyken de sadece 1 net pozisyon verdiler.

        • Muslera çok iyi. Dubuois çok iyi. Midtsjö çok iyi. Boey çok iyi. Nelsson çok iyi. Toreira çok iyi. Diğerleri değişken formlarda.

        • Takımda herkes istekli.

        • Mata gayet hazır.

        Peki eksikler neler?

        • 11'e 11 iken ve rakip eksik değilken neredeyse 1 pozisyon ancak bulunabilindi.

        • Sergio Oliviera ve Mertens çol fazla kendilerini yere atıyorlar. Bu iki oyuncunun da bir çok maçını izledim. Hiç bir takımlarında böyle olduklarını hatırlamıyorum. Her ama her temasta yere düşüyorlar. Faul yapıldıklarında da ayaklarını yerden kesip faulü abartıyorlar.

        • Savunmada çok geride karşılıyorlar. Bu da orta sahada fazladan boşluk bırakıyor. Rakipler topu kaptıklarında biraz da iyi futbolcuları varsa orta alanı rahat geçebiliyorlar.

        • Bir de hücumda hala doğaçlamaya bırakıldığından yeterince pozisyon üretilmiyor.

        Sonuçta güzel bir müsabaka oldu. Ligimizin kalitesinin üzerinde tempo vardı. Bence rakip 10 kişi kalana kadar beraberlik maçın hakkı gibi gözükse de son dönemde Galatasaray kazanmaya yetecek kadar üretim yaptı. Ama bana göre ligin en iyi kalecilerinden Ertaç ve 2 Türk stoperi geçemediler. Özellikle Semih müthiş oynadı.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar