Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şenol Güneş, rezil bir Euro 2021 geçirip geldi, istifa etmedi. Berbat bir Karadağ iç saha maçı oynadı istifa etmedi. Sonra Hollanda'dan 6 yedik yine istifa etmedi. Görevden alındı tazminatının yarısını aldı. Trabzon'da ve Beşiktaş'ta "gel" diyen olmadı.

        ☆☆

        Mehmet Büyükekşi göreve gelirken cesur davrandı. Futbolu bırakın siyasi baskılara rağmen bir önceki federasyondan istemediği kimseyi listesine almadı. Bir önceki dönemden aynı görevle devam eden bir iki isimden biri Hamit Altıntop'tu.

        Yani "Hamit ne yapıyorsa aynen devam" edecekti.

        ☆☆

        Hamit Altıntop, Kuntz'u getirme sebebi olarak 2 temel prensip üzerinde durmuştu: Taktiksel planlama ve teknik adamın sadece takımla ilgilenmesini istemesi. "Artık tek adam devri bitti" dedi.

        ☆☆

        Stefan Kuntz, Norveç beraberliği ile darmadağın olmuş kadronun Play-Off şansını tamamen kaybetmemesini sağladı. Letonya, Cebelitarık ve Karadağ galibiyetleri ile takımımızı Play-Off'a taşıdı. Play-Off'ta Portekiz'e karşı 2-0'dan dönüp maçı uzatmaya götürmemize Burak'ın kaçırdığı penaltı mani oldu.

        Güneş'in C Ligi'ne düşürdüğü takımımız bu ligde 4 maçta hiç gol yemeden 12 puan topladı.

        ☆☆

        Ortada fol, yumurta yokken milli takıma Sergen Yalçın'ın geleceği söylentileri başladı. Daha da ötesi Şenol Güneş'in futbol direktörü olarak TFF'ye geri döneceği iddia edildi. Yani herhalde daha 2 ay önce "aynen devam Hamit" diyen Büyükekşi; 2 ay içinde Hamit'in temsil ettiği ne varsa tam tersini temsil eden Güneş'in yanında oturmasına 'olur vermek zorunda' kaldı.

        "Şenol Güneş futbol direktörü, Sergen Yalçın teknik direktör" formülü konuşulmaya başladı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. İddia sahibi gazetecilerin itibarları da yüksektir. Güneş'i çok seven TV kanalında sadece Kuntz'u değil, Hamit'i de doğramalar başladı.. Bu gelişmeler olacak mı göreceğiz.

        ☆☆

        Bu söylentiler, "o geliyor, bu geliyor" dedikoduları anında takıma sirayet etti. Gördük ki bazı futbolcular "Nasıl olsa bu hoca gidici" söylentisini çabuk satın almışlar. Bu kadar ardışık hata tesadüf olabilir mi? Belli ki sıfır konsantre ile çıkmışlar sahaya.

        Takımını bu söylentilerden koruyamayan milli takım yöneticileri de sorumludur. Özellikle bazı oyuncuların yaptıklarını 'hata' olarak niteleyen Kuntz da.. Ama en az hata onlardadır. Hatanın büyüğü TFF'yi çiftliğe, iş ve işçi bulma kurumuna çevirenlerdedir.

        İsmail Yüksek ilk milli maçında golle buluştu. Çok sevindirici. Uğurcan Çakır ise bu formla giderse 2 seneye Trabzon'da bile kalamaz. C ligini lider bitirdik. Hak ettiğimiz yerde; B ligindeyiz artık. En azından bu kadarı için Kuntz'a teşekkür ederim.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar