Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        • Yeni Federasyon doğru bir şey yaparak işe başladı. Tarihin en şaibeli geçmiş federasyonunda görev almış önemli hiç kimseyle devam etmedi.

        • Hakemlere odasında çay ısmarlayıp bölgecilik/hemşehricilikte zirve yapan karanlık isimlere büyük baskılara rağmen yeniden görev vermedi.

        • Sabri Çelik ile devam dedi ama belli şartlar koydu. VAR ve saha hakemlerini ayırdı. Yıllardır VAR'ın başında oturtulan Barış Şimşek ayrıldı.

        • Yabancı hakemlerle değişim programını hayata geçireceğini baştan beyan etti.

        Özetle TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aslında şunu söyledi hakemlere:

        "Sizi odasına çağırıp inisiye etmeye çalışan kimse kalmadı, bundan sonra da olmayacak. MHK Başkanı ancak ve sadece işini iyi yaparsa görevinde kalacak. VAR ve saha hakemleri ayrılacak. Ayrıca tüm bunlardan farklı olarak yabancı hakem de getirebilirim siz de uluslararası hakem olabilirsiniz. Bunun için dürüst ve aranan performans şartlarına uymanız yeterli.."

        Bu mesajı hakemlerin almamış olması mümkün değil. Ancak ben yine de umutsuzum. Bu hakem neslinin neredeyse yüzde 90 oranında yok edilip yep yeni bir neslin yetiştirilmesi gerektiğini; bu yeni nesil yetiştirme süresi boyunca da yabancı hakemlerin getirilmesi gerektiğini savunurum yıllardır.

        Şimdi üzerilerinde yönetim/yönetici/bölge hemşehrisi kulüp başkanı baskısı olmayan hakemlerin rahat olması ve eyyam yapmaması lazım. Fakat göreceğiz ki biz yeni TFF'ye ve başkanına güvensek de hakemler hemen güvenmeyecekler. Yine kendilerine güvenli liman olarak en çok çekinilen büyüklere sığınacaklar. Eyyam yapacaklar. Güven mekanizmasından da bağımsız olarak bir çoğu zaten yeteneksizler. Bu veriler ışığında çok geçmeden bu TFF'nin samimi ve dürüst tavrına rağmen hakemlerin pek de farklı olmadıklarını anlayacağız. O zaman yabancı hakemin neden şart olduğunu bir kez daha anlayacağız. Mehmet Büyükekşi, samimi - dürüst ve kararlı tavrına rağmen hakemlerden dolayı dayak yiyecek. Kendisine tavsiyem bu durum oluştuğunda halefleri gibi sadece MHK Başkanı değiştirmekle kalmaması. Baştan sona düzeni değiştirmesi.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar