Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe, Jorge Jesus'la gelen havayı kaybetti. G.Saray'ın agresif olacağı belli olan transfer dönemi mesajlarını; Trabzon'un zaten şampiyon kadrosundaki tazelenme ve eklemlenmeyi okuyamadıklarını görüyorum.

        Fenerbahçe yönetimi 5 yıldır olduğu gibi yine gecikiyor. 20 gün sonra Dinamo Kiev maçı var. Gelin tek tek, mevki mevki bakalım.

        ▪︎ Kaleci:

        Altay Bayındır geçen 2 sezonda sakatlandığında neler olduğu hafızalarda taze. Harun ve Berke ile neler yaşandı.. Ertuğrul Taşkıran - Gökhan Akkan ya da Sinan Bolat.. Hangisi olursa kabul. Peki bu kadar beklemeye gerek var mı? Berke ile sözleşme imzalanmayacağı Nisan'da açıklanmışken hala 2. kalecinin belli olmaması gecikme değil de nedir?

        ▪︎ Savunma:

        Sağ bek tamam. Bence sol beke de gerek yok. Ferdi en ideal sol bek. Jesus'un söylediği iddia edilen "Önde oynatacağım" önermesi manasız. Önde 50 kişi var! Novak da götürür, Uğur Kaan da. Stoperlere bakalım. Attila tamam. Peki diğer 3 stoper kim? Serdar Aziz'e ne kadar güvenebilirsiniz? Sakatlığa çok açık bir isim. Kim Min Jae kaldı deniyor ama transfer bitimine az bir süre kala 20 milyon Euro veren bir kulüp tarafından koparılmayacağı ne malum? Bu risk alınır mı? Gerçekten Kim kaldıysa açıklansın. Yönetim kaynaklı PR çalışmalarına gerek yok; oyuncunun ağzından duyalım. Ayrıca 4 stoper lazım. Kim kaldıysa 4. stoper hangisi? Tisserand mı? 4 stoperin sadece Serdar Aziz'i kesin. Gerisi muğlak.

        REKLAM

        ▪︎ Merkez:

        2 ciddi ayrılık olmazsa en sorunsuz bölge. Gustavo'yu göndermek zor. Crespo'nun kalacağını sanıyorum. Zajc satılacak deniyor ama teklif yok, hala merkeze 8 aranıyor. Kesici fizikli 6 lazım. Hatta şart. William Carvalho çok doğru profil. 20 gün sonraki maça Gustavo ile çıkarsan Tirana'nın bulup da atamadıklarını yersin. Bir 6 numara transferi bu kadar uzun sürer mi? Mert Hakan'ı artık 10 numara saymasak bile o mevkide oynayabilecekleri sayalım: Pelkas - Arda - İrfan.. Bir de Lincoln alındı. Asıl gereklilik 6 numara değil miydi?

        ▪︎ Kenarlar:

        İrfan - Valencia - Rossi - Burak Kapacak varken Emre Mor ve Bruma alındı. Daha Osayi'yi falan da saymadım. Bruma'dan hiçbir beklentim yok. Rossi ondan daha önde. Emre Mor yaşam tarzını değiştirdi ve hayat kalitesini yükseltti. Kendiyle mücadelesini kazandı. Ama futbol bilgisi? Büyük katkı vereceğini sanmıyorum, umarım yanılırım. Ama kenar problemi yaşamaz takım.

        ▪︎ Santrafor:

        Serdar Dursun iyi bir oyuncu. Fayda da verdi. Ama o da Valencia da "yardıma muhtaç" futbolcular. Büyük takım santraforları kendi işini kendi gören isimler olmalı. Ortada fol yok yumurta yokken şapkadan tavşan çıkarmalı. Başka arkadaşlarından yardım gelmediği, iyi savunma yapıldığı maçlarda da bir şeyler yapabilmeli. 5 yıldır santraforu yok bu takımın ve hala bize "Jesus, santrafor istemiyor" adlı şehir efsanesi sunulmaya çalışılıyor. O zamana kadar sorulmasa da Kiev maçından önce nasıl olsa hoca basın toplantısı yapacak. O zaman sorulur, "Sizin için santrafor istemiyor deniliyor. Bu doğru mu?" diye soran çıkar. Ben biliyorum ki Jesus santrafor istiyor. Bu "Berisha'ya güveniyorum" gazı biraz daha sürerse nereden bildiğimi de anlatacağım. F.Bahçe taraftarı bu kötü PR'a inanmasın. Hoca hem de baya iyi santraforlar istiyor. 20 gün kaldı ilk ve önemli resmi maça ve 5 yıldır santraforu olmayan kulüp hala 9 numara üzerinde bir yol alabilmiş değil.

        REKLAM

        ☆☆

        Ben yine "kötü adam" olayım. Yine "ne biçim Fenerlisin" desinler. Yine "Norveç'e göç edeyim.." ama bildiğim doğruları söyleyeyim:

        ▪︎ Yine geç kalınıyor.

        ▪︎ Hoca santrafor istemiyor diye açık yalan söyleniyor.

        ▪︎ Yedek kaleci ve 6 numara için bu kadar beklenilmesi hata.

        ▪︎ Şu ana kadar hep yardımcı aktörler alındı. Başrollerden haber yok. Jesus'la yakalanan hava da kayboldu.

        Ben uyarmış olayım. Gerisini siz bilirsiniz.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar