Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarih boyunca şampiyonluklara bakıldığında her zaman kalecilerin ve gol üretebilen oyuncuların özel bir yerleri olduğu görülür. Elbette futbol bir takım oyunudur ama skorerler ve kaleciler ayrı yer kaplarlar. Trabzonspor da 84 ve 90. dakikalardaki goller ile kazandığı Galatasaray maçı ile bana göre şampiyonluğu yüzde 99.5 hale getirdi.

        Sezonun 2. yarısına iyi başlayamayan Trabzonspor, oyun olarak hiçbir şey üretemediği, devreyi 2-0 geride kapayabileceği maçı sadece kalecisi Uğurcan'ın mükemmel performansı ve skorer isimleri Bakasetas ve Visca'nın özel vuruş kabiliyetleri ile kazandı.

        Uğurcan yerine sıradan bir kaleci olsa G.Saray devreyi 2-0 ile geçmiş, en kötü 2-2'ye yakalanmıştı. Ev sahibi hak edilmiş ve benzeri verilmemiş bir penaltı golü ile öne geçti. Müthiş oynadılar. 55-65 arası bir baskı yeseler de savunma yapmayı bildiler. Ama 65-80 arası top çevirerek oyunun tam hakimi oldular. O dakikalarda herhalde hiçbir Trabzonsporlu maça dair ümitlenmemiştir. Ama işte 84'de Marcao'nun kısa düşen topuna Bakasetas olağanüstü vurdu ve skoru getirdi.

        Cimbom bir kez daha öne geçmek için kendini yenilemeye çalışsa da bu kez Taylan'ın korkunç hatası geldi. Visca da o hatayı kazanıma çevirdi. Taylan bu hataları bu sezon en az 4 kez yaptı. Hala oynayabiliyor olması da ilginç.

        Visca'nın ve Bakasetas'ın vuruşlarını misal, G.Saray'ın hangi oyuncusu yapabilir? Uğurcan'ı zaten kıyaslamaya sokmayalım.

        İşte bu bireysel kalite farkı, Trabzon'u şampiyonluğa götürüyor. Avcı'nın Ahmetcan ve Siopis hamlesi de oyunu dengeletti tabi. Lakin sonucu bariz olarak belirleyen unsur kaliteli oyuncu farkı idi.

        Trabzonsporlu dostlarımı kutlarım. Bence şampiyon oldular.

        2 tane net bireysel hata ile kaybedilen bu maç Domenec Torrent'e yazmaz. Adam, özellikle ilk 30 dakika ve 65-80 arasındaki top dolaştırma oyununda takımını oynattı. Lakin bu negatif enerji zor dağılır. Bu kırılan vazo artık yapışmaz. Burak Elmas Başkan'ın olağanüstü kongre kararı alması beklenecektir artık.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar