Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen'in zamanında yaptığı aşırı iddialı ve gereksiz konuşmaları, (Her Türk bir gün Fenerbahçeli olacaktır gibi) bende de bu takım taraftarı olmayan herkes gibi bir Fenerbahçe antipatikliği uyandırmıştı. Ancak yıllar sonra Aziz Yıldırım başkanlığında bu kulüp gerek altyapı ve tesisleşme, gerek amatör branşlara verdiği önemle her sporsever gibi benim de gönlümde taht kurdu. Hatta arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerde her zaman Fenerbahçe'nin bir Avrupa kulübü haline geldiğini iddia etmişimdir. Ancak başkan Aziz Yıldırım'ın Efes Pilsen'in kapatılmasını istemesiyle ilgili beyanını çok talihsiz buluyorum. Efes Pilsen'i rahmetli Aydan Siyavuş'un babası Utarit Siyavuş'un başkanlığını yaptığı Kadıköyspor'la birleştiği günden beri takip ederim. Her zaman Türk basketboluna duruşuyla ve yaptığı hizmetlerle basketbolumuzun lokomotifi olmuştur. Bu arada sevgili Aydın Örs'ü görevden alırken, çok etik davranmadıklarını da belirtmem gerekir. Yıllarca alt yapıya çok önem veren Efes Pilsen başta şu an milli takım kaptanı olan Hidayet Türkoğlu olmak üzere Tamer Uyguç, Ufuk Sanca, Volkan Aydın gibi Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularının yanında hala liglerde oynayan yüzlerce oyuncu yetiştirmiştir. Naumoski'li kadrosuyla Koraç Kupası'm kazanırken tüm Türkiye'ye basketbolü sevdirdiler. Şu anda da tarafı olan tek müessese takımıdır. Ayrıca başkan Yıldırım unutmamalı ki, bugün Fenerbahçe Ülker'in takım kaptanı Ömer Onan ve en önemli oyuncusu Mirsad Türkcan Efes Pilsen'in yetiştirdiği oyunculardır.

        Ligler başladı

        2009-2010 Basketbol sezonu birinci ve ikinci lig maçları geçtiğimiz hafta başladı. İlk hafta Beko birinci liginde İzmir derbisi Pınar Karşıyaka-Bornova Belediyesi vardı. Karşıyaka Are-na'da oynanan karşılaşmada Pınar Karşıyaka her zamanki gibi seyircisinin büyük desteğiyle maçı farklı kazandı.

        Ev sahibi ekip dişlileri iyi işleyen motor düzeninde oynadı. Bu oyunu sezona yayabilirlerse ligi iyi bir yerde bitirirler. Giren oyuncu çıkanı aratmadı. Furkan Aldemir, Gökper Gen ve Birkan Batuk gibi genç oyuncuların iyi performansları da ayrıca sevindiriciydi.

        Bornova Belediyesi'ne gelince yabancıları iyi fakat Türk oyuncu eksiği var gibi gözüküyor. Yalçın'ın iyileşmesi ve bir iki Türk oyuncu takviyesiyle onlar da üst sıraları zorlayabilirler. İzmir'in diğer temsilcisi Aliağa Petkim ligin güçsüz ekiplerinden Tofaş'a deplasmanda farklı yenilerek, lige dezavantajlı başladı. Bu maçı ligin ilerleyen haftasında arayacaklardır.

        İkinci lige gelince: A Grubu'nda yer alan iki Ege ekibinden Gelişim Koleji, Hacettepe Üniversitesi'ni, Vestelspor İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni deplasmanda yendiler. Özellikle yıllardır ikinci ligin istikrar abidesi Gelişim Koleji'nin ligin iddialı takımlarından Hacettepe'yi deplasmanda yenmesi, onlara ligi üst sıralarda bitirmeleri açısından büyük avantaj getirdi. B Grubu'nda yer alan ege temsilcilerinden Pamukkale Üniversitesi kendi evinde İTÜ'ye, Uşak Belediyespor deplasmanda Genç Telekom'a, Akhisar Belediyesi yine deplasmanda Yeşilyurt'a kaybettiler.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar