Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MURAT AĞCA VE CEM AKYÜZ'ÜN HABERİ

        Kadın Milli Basketbol Takımımız, tarihte ilk kez boy gösterdiği Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu mücadelesine Angola’yı ‘sahadan silerek’, Londra 2012’ye farklı galibiyetle girdi: 72-50 Kendisi gibi tarihinde ilk kez olimpiyatlarda yer alan Angola karşısında maça fırtına gibi bir başlangıç yapan AyYıldızlılar, 6 dakikada bulduğu 13-0’lık serinin ardından 8.10’da Tuğba’nın üçlüğüyle farkı 18 sayıya (20-2) çıkardı, ilk periyodu da 21-8 önde kapadı. 2. çeyrekte Mauricio’nun sayılarıyla toparlanan Angola, arayı kapasa da Birsel ve Şaziye ile üstünlüğünü koruyan Periler, devre sonunda soyunma odasına 35-25 üstünlükle gitti.

        3. çeyreğe de maçın başında olduğu gibi savunmada baskılı, hücumda da yüzdeli başlayan Kadın Millilerimiz, 25.23’te Şaziye’nin üçlüğüyle farkı 22 sayıya (51-29) çıkardı, son periyoda da 58-39 önde girdi. Son çeyrekte 34.44’te Begüm’ün üçlüğüyle 23 sayı (67-44) öne çıkan AyYıldızlılar, farkın azalmasına izin vermeden karşılaşmadan 72-50 galip ayrıldı. Milli Takımımız, grubundaki ikinci maçında yarın TSİ 13.15’te Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

        BAŞBAKAN'I ÇILDIRTTILAR

        Olympic Basketball Arena'daki maç sonrası Başbakan Erdoğan ayrılırken işgüzar İngiliz görevli kriz çıkardı. VIP tribününden TRT'nin röportaj isteği üzerine arka taraftaki koridor kapısından mikson'a geçmek isteyen Erdoğan ve beraberindeki heyete "Hayır geçemezsiniz, burayı sadece sporcular kullanabilir" denildi. Erdoğan sukunetini korurken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da yer aldığı beraberindeki heyet İngiliz görevliye sert tepki gösterdi. Yaklaşık 5 dakika yaşanan kargaşadan sonra Türk yetkililer diğer görevlilerle görevlilerden yardım istedi. Diğer yetkililer gelince, kriz çıkartan güvenlikçi pes etti. Sabırla problemin çözümünü bekleyen Başbakan Erdoğan, artık dayanamadı ve "Buyrun geçin" dendikten sonra ellerini açıp görevlinin yüzüne bakarak iki kez Türkçe "Sen ne terbiyesiz adammışsın" diyerek tepkisini dile getirdi.

        ABD'LİYE İSİM BULDU: AYŞE

        Şaziye İvegin'in "20 sayıyla kazandık" sözlerini "22 sayıyla yendik" diyerek düzelten Erdoğan oldukça neşeliydi. ABD asıllı oyuncumuz Quanitra Hollingsworth'ya Ayşe diye hitap edip "Seninle ne çok uğraşıyorlar, sürekli düşürdüler" diye takılan Erdoğan, bandajla maça çıkan Bahar Çağlar'a da "Omuzun nasıl kızım" diye sordu, "Daha iyiyim Başbakanım" yanıtını aldı. Erdoğan, "İnanıyorum ki bu azimle inşalLah madalya ile dönecekler" diyerek güvenini gösterdi. Başbakan akşam saatlerinde beraberindeki heyetle Londra'dan ayrıldı.

        Başbakan'dan 'fark' düzeltmesi

        2020 için kulis faaliyetlerinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da dün Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden (IOC) üst düzey yetkilerle bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra eşi Emine hanım ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Periler'in Angola maçını izledi. Karşılaşmayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da takip etti. Maçı büyük bir dikkatle izleyen Erdoğan, daha sonra sporcuların yanına giderek tek tek ellerini sıkarak kendilerini tebrik etti.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar