Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        0-6 YAŞ

        Dedemin Oyuncakları

        Heyecanlı, inatçı ve meraklı Ece’nin dedesi, bildiğiniz yetişkinlere benzemiyor. Büyümüş ama oyun oynamaktan vazgeçmemiş. Ece’ye sürprizler yapmaya bayılıyor. Ve yine bir sürprizi var. Bu sefer “Seni çocukluğuma götüreceğim” diyor. Ece çok heyecanlı. Bu, zamanda yolculuk demek! Peki ama nasıl? Bu sorunun cevabı kitapta. İstanbul Oyuncak Müzesi’nin koridorlarında macera dolu bir yolculuğa hazırlanın. Başak Ellibeş (İş Bankası)

        *

        Ada Lovelace ve Sayıların Başını Döndüren Makine

        Ada problemlere bayılır. En çok da içinden çıkılması zor problemleri sever. Kütüphanede ne bulursa okur, karmakarışık matematik işlemlerini çözer ve çılgın makineler icat eder. Ada, yaşıtlarından farksız küçük bir kız çocuğu gibi görünse de, dünyayı değiştirmek üzeredir. Okula gitmemesine rağmen dünyanın ilk bilgisayar programını geliştiren küçük bir kız çocuğunun hayret verici hikâyesi... Zoe Tucker, Rachel Katstaller (Koç Üniversitesi)

        REKLAM

        *

        Tutkal Hanım’ın Kırık Kalpleri

        Kalp kırmak icat edildiğinden beri Tutkal Hanım’ın ailesi Kırık Kalpler Oteli’ni işletiyordu. Büyük büyük büyük büyükannesinden bu yana hepsi bu otelde çalışmıştı. Tutkal Hanım rüzgârın uğultusuyla uyandığı bir sabah, yeni bir misafirin geleceğini anladı. Misafiri tabii ki kalbi kırık biriydi. Heyecanla hazırlanmaya başladı. Kırık bir kalbe ne iyi gelirdi? Duyguların yaşanması gerektiğini anlatan sıcak bir hikâye... Nur Tunay (Çınar)

        *

        Uğurböceği Daha Sonra Ne Duydu

        Çiftlik hayvanlarının yeni macerasına hoş geldiniz. Bu macerada Bücür ve Sırık, çiftlikteki tombul kırmızı tavuğu kaçırma planları yapar. Ancak onların kurnaz planlarına karşılık sessiz uğurböceğinin kafasında çok daha iyi bir plan vardır. Lydia Monks’un resimleriyle renklenen bu maceraya sen de katıl; hem eğlen hem de çiftlik hayvanlarıyla tanış. Julia Donaldson (The Çocuk)

        *

        Fırat’ın Uzay Problemi

        Alp ile Irmak ikiz ama görünüşleri tamamen farklı. Fırat teknoloji meraklısı, kuzeni Alp’le tabletlerinde oyun oynamaktan başka şey yapmıyorlar. Bundan rahatsız olan anne-babaları onların açık havada farklı şeylerle uğraşmaları için plan hazırlıyor. Çocukları alıp tatile çıkıyorlar ama köye varır varmaz işleri çıktığı için çocukları bırakıp kente dönüyorlar. Üç kafadar, nasıl bir oyunun içine itildiklerini anlamıyorlar tabii... Elvin Öven (Sia)

        REKLAM

        ***

        7-10 YAŞ

        Hayatımın Rolü

        Katalan edebiyatının ödüllü yazarı, ekonomik darboğaza giren bir ailenin yaşadıklarını bir gencin gözünden anlatıyor. Olivia, oyuncu annesi hastaneye kaldırılınca küçük kardeşi Tim'i oyalamak ve hayata yeniden tutunmak için bir film oyunu kurgular. Yeni taşındıkları mahallede onları yeni renkler, yüzleşmeler, kimlikler ve roller beklemektedir. "Hepimizin başına gelebilir" ve “Hayat sürprizlerle doludur" dedirten bir roman. Maite Carranza (Günışığı)

        *

        Öfke Yönetimi Becerileri

        Bazı çocuklar duygularını nasıl kontrol edeceklerini bilirken, birçoğu öfkelerini sağlıklı ve etkili yollarla ifade etmek için desteğe ihtiyaç duyar. Kitap, eğlenceli 40 etkinlik sayesinde, 5-10 yaş arası çocukların bu konuda güçlü beceriler geliştirmelerine yardımcı oluyor. Böylece daha sakin ve kontrollü hissetmek, aile ve arkadaşlarla daha iyi ilişkiler kurmak, okulda yaşanan sorunları hafifletmek için gerekli adımları atmış olacaklar. Amanda Robinson (İthaki)

        Babaannem Geri Döndü

        Aslında çok tonton ve şefkatli bir babaanne olan Hasibe Hesapoğlu’nun beklenmedik şekilde çocuklarının evine yerleşme macerası bu. Torunu anlatıyor: Her şey babaannemin kapıda belirmesiyle başladı. Ayağında pateni, üstünde balerin eteği ve pembe saçlarıyla bir babaanne ancak bu kadar belirebilirdi! Legolar, yapraklar, taşlar, hayalî bir arkadaş ve daha bir sürü tuhaf şeyle dolu 15 valiziyle bize yerleşmeye karar verdi! Şermin Yaşar (Taze Kitap)

        Kedi Değil Kiti: Banyo Zamanı

        Klasik ve neredeyse her evde yaşanan bir soruna parmak basıyor kitap. Kiti’nin banyo yapmaya ihtiyacı var ama bunu söylemek kolay. Sudan nefret eden kedilerle dolu bir evde gel de banyo yap bakalım! Sonunda kediler tüm cesaretlerini toplayıp, harap konağın eski ve tozlu banyosunun kapısını açınca, Kiti banyo yapmanın o kadar da kötü bir şey olmadığını anlıyor. Çocuğunuza okutmanızda fayda var. Jess Black (İş Bankası)

        Karanlık Zamanlar

        İstanbul'un vebadan kavrulduğu zamanlar… Gizemli malikânede yaşayan tuhaf bir hekim, korkutucu sokaklarda kol gezen hastalıkla mücadele etmektedir. 11 yaşındaki kızı Dilara, annesinin doğumda ölmesi nedeniyle hem babası hem halası tarafından dışlanmaktadır. Annesi hakkında konuşmak Dilara ve malikânedekiler için âdeta tabudur. Fakat bir gün annesiyle ilgili sır perdesi aralanır. Dilara tüm kuralları unutup gerçeğin peşine düşer. Necva G. Esen (Altın)

        ***

        11-14 YAŞ

        Sıkıldım, İki Hafta Yokum

        Kitaplardaki kurmaca ile gerçek dünya arasında sıkışıp kalmış 14 yaşındaki Tuana'nın benlik arayışlarına ışık tutan bir ilk gençlik romanı bu. Büyüyebilmek ve daha da önemlisi olgunlaşabilmek için bazen sevdiklerimizden uzaklaşmamız gerekebileceğini anımsatan kitap; kurulan yeni dostlukların hayatın getirdiği dayatmalardan ve zorlamalardan bir nebze de olsa sıyrılabilmek için iyi bir fırsat yaratabileceğini vurguluyor. Gençlik hâlleri üzerine düşünmek isteyenlere… Pelin Gündeş (Tudem)

        *

        Kepler62: Yeni Dünya

        Ari ve erkek kardeşi Joni, popüler video oyunu Kepler62’nin peşinde. Söylentiye göre bu aşırı zor oyunun bütün bölümlerini tamamlayabilen çocuklar uzaya gidip, yaşamı desteklemesi olası bir gezegeni araştırmaya hak kazanıyor. Peki söylenti gerçek mi? Yoksa Kepler62 yalnızca bir oyundan mı ibaret? Ya Dünya Hükümeti’nin tamamen başka planları varsa? Bu heyecanlı maceraya siz de katılın! Bjorn Sortland (Can)

        Amelia Fang ve Bellek Hırsızı

        Amelia Fang’in büyük doğum gecesi partisi yaklaşıyor. İyi kalpli vampirimiz çok heyecanlı. Ama Karanlık Krallığı yaratıklarının hepsi garip davranıyor. Görünüşe bakılırsa kimse hiçbir şey hatırlayamıyor. Hatta Amelia’nın partisini bile! Biri onların belleğini mi çaldı? Amelia bu olayın nedenini bulmalı. Yoksa ailesi ve arkadaşları onun kim olduğunu unutacak; Karanlık ve Işık yaratıkları yeniden birbirine düşman olacak! Laura Ellen Anderson (Doğan Egmont)

        Düşkapan

        Kadimkoru’da yaşayan 12 yaşındaki Moll Pecksniff, her gece kâbuslarını süsleyen davullar, çıngıraklar ve maskeli yüzlerin etkisiyle, yine bir gece ormanın derinliklerinde tek başına uyanıyor. Korkunç büyüsüyle rüyalarını ele geçiren Düşkapan, şimdi çok daha önemli bir şeyin peşinde: Moll’un hayatının... Ve Düşkapan’ın karanlık büyüsünü bir tek Moll ve yaban kedisi Gryff yenebilir… Onu geçmişinin sırlarıyla örülü, büyülü bir macera bekliyor… Abi Elphinstone (İthaki)

        Normal Çocuk

        Yeni okuluna başlayan Murph, kendini her şeyden kopuk hissediyor. Nereye oturacağı, nasıl arkadaş edineceği ve uyum sağlayıp sağlayamayacağından endişelendiği için değil. Annesi onu yanlışlıkla süper kahramanlar okuluna kaydettirdiği için! Sınıf arkadaşları uçabiliyor, havayı kontrol edebiliyor veya minik atlar çağırabiliyor. Peki Murph'ün olağanüstü yeteneği ne? Yok. Ama özel yetenekleriniz yok diye günü kurtaramayacak değilsiniz ya! Greg James, Chris Smith (Epsilon)

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar