Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kemal Kılıçdaroğlu’nun zihninde 2023 için oyun planı uzunca bir süredir belliydi. Bu hafta aklındaki o planı açıkça da anlattı.

        Muhalefet liderlerinin bir araya gelerek oluşturacağı bir geçiş dönemi hükümeti öngörüyor Kılıçdaroğlu.

        Yani Cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun, yardımcılarının ve bakanların diğer muhalefet partisi liderlerinden oluşacağı geniş tabanlı bir koalisyon planlıyor.

        Bu plana göre, Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu hep birlikte bir basın toplantısı ile milletin karşısına çıkacaklar.

        Parlamenter sisteme dönülmesi, ekonominin toparlanması ve onların deyimiyle ülkenin normalleşmesi amacıyla adımları belli bir plan ortaya koyacaklar.

        Adayın değil önerilen sistemin mühim olduğunu anlatacaklar.

        Bugünkü iktidardan memnun olmayan her tabandan seçmenin oy vereceği bir ittifak oluşturacaklar.

        Muhalefet liderleri tam kadro milletin karşısına çıkarsa Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının öneminin kalmayacağını çünkü muhalefet yelpazesindeki her seçmenin “Benim partim de hükümette yer alacak” diye düşüneceğini varsayıyor Kılıçdaroğlu ve yakınındakiler.

        Ve bu senaryoya göre ittifakı bir arada tutma başarısı nedeniyle Kemal Bey’in kendisinin de pek tabii aday olabileceğini iddia ediyorlar.

        REKLAM

        Anladığım kadarıyla bu modele Akşener, Karamollaoğlu, Babacan ve Davutoğlu da sıcak bakıyor. Perde arkasında CHP tarafı Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti tarafı ise Akşener’in adaylık kartını öne sürüyor.

        Geride tek bir mesele kalıyor. HDP’nin de bu fotoğraf içinde yer alıp almayacağı...

        CHP içinden ciddi sayıda isim “HDP de olmalı” diyor. Babacan da bu fikre sıcak bakıyor. Akşener ise açıkça endişeli... Kendisi bir noktada ikna olsa bile parti içinde buna kesinlikle karşı çıkan önemli isimler var.

        HDP tarafı ise “Ya açıkça varız ya da hiç yokuz” resti çekiyor.

        İşte bu tablo içinde eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek’in de sözleri anlamlı hale geliyor.

        Ne dedi Dursun Çiçek?

        “HDP’nin ikinci turda desteğini alabilmek için, teröre bulaşmamış, sicili temiz, PKK’yı reddeden, geleceğini Türkiye’de gören, İYİ Partililerin, milliyetçilerin ve CHP tabanının reddetmeyeceği 1-2 HDP’liye bakanlık vaadinde bulunulabilir.”

        Dursun Çiçek bu sözleri CHP’yi doğrudan temsil eden bir isim olarak söylemiyor. Zaten genel merkez ile arasının açık olduğu biliniyor ama bu CHP içinde de böyle düşünenlerin olduğu gerçeğini değiştirmez.

        Yani HDP meselesi muhalefet için en büyük düğüm...

        Aslında bu noktada düğümü çözecek asıl aktör bizatihi HDP’nin kendisi... Oysa PKK vesayetinden bağımsız davranabileceklerine dair en küçük bir irade ortaya koymadıkları gibi HDP’ye oy veren seçmen üzerinden muhalefete “Ya kabul et ya terk et” dayatması yapıyorlar.

        Kısacası Kılıçdaroğlu’nun aklındaki 2023 seçim planı teoride güçlü gibi dursa bile pratikte uygulanması kolay olmayacak.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Mehmet Ali Erbil ile Çarkıfelek geri dönse

        Mehmet Ali Erbil ile Çarkıfelek geri dönse
        0:00 / 0:00

        Mehmet Ali Erbil iyileşmiş. Ekranlara dönerek Çarkıfelek programını tekrar sunmak istediğini söylemiş.

        Zamanında çok pot kırdı, çok bel altı espriler yaptı...

        Sonra Türkiye değişti, Mehmet Ali Erbil de değişti...

        Dahası öyle ağır bir hastalık süreci geçirdi ki eskiden kızanlar bile şefkat besledi ona karşı...

        Ülkenin eğlencesini yitirdiğini düşündüğümüz, eski güzel günleri yâd ettiğimiz bir dönemde Erbil ekranlara tekrar dönse güzel olur sanki...

        Dozunda deliliğe ihtiyacımız var!

        Diğer Yazılar