Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbolun geleceği için kolları sıvadı.

        Göreve geldiğinden bu yana, objektif ve şeffaf kararları ile kulüplerin desteğini alan Büyükekşi’nin gelecekle ilgili düşünceleri umut verdi.

        Kulüpler Birliği ile uyumlu çalışması, kendisi ile ilgili negatif dedikodu üretenleri de tam anlamıyla şaşırttı.

        Türk futbolunun bir ileri iki geri gittiği dönemin kapanması gerektiğini vurgulayan Büyükekşi, özellikle altyapı konusunda çok ısrarlı.

        Maçlara daha fazla seyirci çekmek için öngörülen projelerin yanı sıra, kulüplerin enerji tasarrufuyla ilgili planı ise bugüne kadar yapılmayan bir uygulama olacak.

        Futbol Federasyonu’nu yeniden organize edeceklerini söyleyen Başkan Büyükekşi, “ amaç Türk futbolunun geleceğini kuracak uzun vadeli bir strateji hazırlayacağız” dedi.

        Büyekekşi’nin gelecekle ilgili projelerinin satır başları şöyle:

        -Maçlara daha fazla seyirci çekmek için, ikinci yarı karşılaşmalar öncesi konserler düzenlenecek. Kadın ve çocuklara statlara gelme alışkanlığı kazandırılacak.

        -Kadın futbolu bir ivme kazandı. Bu konu da sponsorlarla birlikte daha fazla işbirliği yapılacak. Genç kızların futbola özendirilmesi sağlanacak.

        -Külüplerin enerji giderlerini azaltmak adına, güneş tarlaları kurulacak. Bazı kulüpler bunun için girişim başlattı. Dünya’da ilk olacak bu çalışma elektrik giderlerini düşürecek.

        REKLAM

        -2028 ve 2030 Avrupa Şampiyonası’nın organizasyonu başvurusu yapılacak.

        -Altyapı antrenörlerinin eğitimi için yabancı eğiticiler getirilecek. Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz’dan da yararlanılacak.

        ALTYAPI ANTRENÖRLERİNE MÜJDE

        -Kulüpler akademilerini kuracak. Federasyon mali destek sağlayacak. Denetleyecek. Altyapı antrenörlerinin maaşlarının bir bölümü federasyon tarafından ödenecek. Böylece asgari ücretle çalışan altyapı antrenörü kalmayacak.

        -Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerin altyapı sistemleri yerinde incelenecek. Türkiye’ye uygun bir sistem saptanacak.

        -Hakem akademisi kurulacak. Hakemler tıpkı futbolcular gibi çalışıp, yönetecekleri maçların analizini yapacak. Amatör, 3.lig ve 2.lig hakemlerinin ücretleri iyileştirilecek.

        -Topun oyunda kalma süresiyle birlikte, zaman çalan, hakemi aldatmaya çalışan futbolculara yönelik hakemler daha dikkatli olacak.

        -Karşılaşmalar öncesi ve sonrası yönetici ve teknik adamların hakemlerle ilgili yorumları yasaklanacak.

        -Futbolun geleceğini yeniden şekillendirme adına 25 çalıştay düzenlenecek. Yöneticiler, hakemler, teknik adamlar, medya gibi sporun tüm paydaşları ile toplantılar yapılacak. Yabancı uzmanlar seminerlere katılacak.

        TOLUNAY KAFKAS YALANLADI

        Futbol Federasyonu’nda Hamit Altıntop ile gelişim direktörleri arasında sorunlar olduğu yazılıp çiziliyor. İddiaya göre Altıntop, Tolunay Kafkas ve ekibini göndermek istiyor. Maaş zammı gibi bir çok konu da zorluk çıkarıyor. Hatta, birçok antrenör ve çalışanla ilgili yaptırımların söz konusu olduğu kulisler de konuşuluyor.

        Tolunay Kafkas, konuyla ilgili yaptığı açıklama da, bu tür söylentilerin saçma olduğunu dile getirdi. Altıntop’la herhangi bir sorun yaşamadıklarını, işlerini uyumlu biçim de sürdürdüklerini açıkladı.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar