Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bugün üçü de hayatta olmayan; Kartal Tibet’in yönettiği, Kemal Sunal ile Fatma Girik’in başrollerini üstlendiği “Japon İşi” filmi izleyenler bilir. Başroldeki, Başak’ın (Fatma Girik) benzeri bir robotun Japonya’dan gelmesini konu alan komedi türü hikaye film severlere neşeli dakikalar yaşatır…

        Katar’da süregelen Dünya Futbol Şampiyonası, Japonya’nın Almanya’yı 2-1 yenmesi ile ikinci bir sürprize sahne oldu. Daha önce Suudi Arabistan, şampiyonanın iddialı bir diğer takımı Arjantin’i yenmişti. Bu maçta dünya yıldızı Messi, kötü oyunu ile herkesi şaşırtmıştı.

        Almanya’nın yenildiği Japonya takımını “japon işi” diye tanımlamak yanlış olmaz. Sanki, her Japon oyuncu Avrupa’da oynayan iyi bir futbolcunun robotu gibiydi!

        Karşılaşmanın ilk yarısı Almanya’nın üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu yarıda, üstün oynayan birçok fırsat bulan, favori olmanın haklı örneklerini sergileyen Almanya vardı. Türk asıllı futbolcu İlkay’ın penaltı golü ile öne geçen panzerler, 45 dakikayı haklı olarak galibiyetle kapattı.

        Ancak, ikinci yarı oyunun seyri değişti. Japonya, gösterdiği dirençle Dünya futbolunun devine zor anlar yaşattı.

        Yenilgiden, galibiyete dönüşen oyunda Almanların şaşkınlığı vardı.

        Almanya’yı Dünya Şampiyonu yapan teknik direktör Joachim Löw’ün yerine göreve gelen Hansi Flick, performansı ile eleştirilerin de hedefi oldu.

        Flick, Japonya’yı hafife almıştı. Üstelik, Japonya’ya futbol tohumunu atanın kendi yurttaşı olduğunu unutarak.

        Savunmayı çok adamla diri tutan Japonlar, her iki kanadı hızlı adamları ile iyi kullandılar. Almanlar, sıradan bir takım gibi bunu göremedi, önlem alamadı.

        Alman Milli Takımı Flick’in en büyük yanlışı, orta sahayı pasifize eden taktiğiydi. İlkay Gündoğan’ı 66.dakikada oyundan alarak yenilgiye davetiye çıkardı.

        Sakatlıklardan dolayı üst düzey turnuvalarda yer alamayan İlkay, Japonya karşısında en etkili oyuncuydu. Savunma ile forvet arasında geçişi çok iyi yapan Türk asıllı oyuncu harika paslar attı. Hiç hata yapmadı. Takımın golü düşünen oyuncularından birisiydi. Attığı şutlar tehlike yarattı. Bir penaltı golü ve direkten dışarı giden şutu dikkat çekti. İlkay’ın oyundan çıkması ile birlikte, Almanya orta sahası boşaldı. Japonlar daha rahat geldiler.

        Flick’in son anlarda uygulattığı doldur- boşalt taktiğinin modası çok geçti. Elinde modern futbolu en iyi uygulayan İlkay’ı kenara alması pahalıya mal oldu.

        19 yaşında ki Musiala, bireysel özellikleri yüksek bir oyuncu. Ancak, tek başına oynuyor. Kolektif oyunda yok. Teknik direktör Flick müdahalede geç kaldı. Musiala daha önce oyundan alınmalıydı.

        Savunmada oynayan Rüdiger’in çok iyi bir oyuncu olduğunu belirtmeye gerek yok. Ancak, önünde görev yapanlar top çalmada başarısız kalınca, birçok pozisyonda tek kaldı. Zorlandı.

        Japonya, gösterişsiz ancak takım oyununu başarılı biçimde uyguladı. Rakibinin gücünü, alan ve adam paylaşımı ile önlemeyi yeğlediler. Kalabalık savunma, topla hızlı çıkışlar kendi oyun felsefelerinin bir parçasıydı. Bitirici anlarda daha başarılı olabilseler skor farklı olabilirdi. Savunma ve kalecileri harika bir maç çıkardı.

        ALMAN TAKIMINDAN PROTESTO

        Dünya Kupası’nda farklı protestolara tanıklık ediyoruz.

        Daha önce İran’lı futbolcuların kendi milli marşını söylemeyişleri şampiyonaya damga vurmuştu.

        Japonya karşılaşmasında ise, Alman Milli Takımı oyuncuları maç öncesi ağızlarını elleriyle kapatarak, FIFA’yı protesto ettiler.

        Bilindiği gibi, Avrupa takımları, kaptanların kol bandında LGBT haklarına destek amacıyla OneLove yazısının yer almasını öngörmüştü.

        FIFA ise, bu isteği geri çevirmiş ve uygulayan herkese sarı kart gösterileceğini açıklamıştı.

        Almanya takımı, bu yasağa karşı tepkisini ağızlarını elleri ile kapatarak göstermiş oldu.

        İlginç, sürprizlerin yaşandığı şampiyonada bakalım daha neler göreceğiz…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar