Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Kupası’nın açılışı ev sahibi Katar ile Ekvador arasında oynanan karşılaşma ile yapıldı. Kupanın ilk golünü de Ekvador takımının kaptanı Fenerbahçeli oyuncu Enner Valencia attı. Ekvador’un 2-0 kazandığı maçta biri penaltıdan iki gol atan Valencia tarihe adını yazdırdı.

        Katar’ın başkenti Doha’da 60 bin kişilik Al Bayt Stadı’nda oynanan karşılaşmaya ilgi büyüktü.

        Stadı dolduran futbolseverler, açılış karşılaşmasında renkli görüntüler verdiler.

        İlk kez bir Orta Doğu ve Müslüman ülkede yapılan Dünya Kupası tartışmaların da odağı haline geldi.

        Bilindiği gibi, Katar hükümeti organizasyon için 200 milyar Dolar harcadı. 8 yeni stat dışında, metro, yollar ve sosyal alanlar Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar’ı gündeme taşıdı.

        Yapım aşamasında çok sayıda işçi ölümü nedeniyle tepki çeken Katar, bu imajı düzeltmek için yoğun bir çaba harcadı. FIFA’nın desteği ile ülkeye gelecek sporseverlerin rahat etmesi için birçok yasağı da kaldırdı.

        Açılış karşılaşması öncesi yaşanan olumsuz gelişmeler, ilk maçın başlaması ile geride kalmış gibi gözüküyor. Futbol yine öne çıkacak anlaşılan. Sıcak havanın oyuncuları nasıl etkileyeceği tam olarak bilinmese de, statların teknolojik altyapıları dikkat çekiyor. İlk kez denenecek klima sistemleri futbolseverlerin rahat maç izlemelerini sağlayacak.

        Ev sahibi Katar açılış maçında Ekvador’a yenilirken iyi bir futbol sergilemedi. Temposuz karşılaşmada daha iyi oynayan Ekvador rahat bir galibiyet aldı. Kalitesi düşük, vasat bir oyun izledik.

        Fenerbahçeli oyuncu Valencia attığı iki golle dikkat çekerken, karşılaşmanın son 20 dakikası oyun dışı kaldı. Sakatlanan Valencia’nın ciddi bir durumu olmadığını da belirtelim.

        Bugünden itibaren Avrupa ve Güney Amerika takımlarının sahneye çıkmasıyla şampiyonanın nasıl bir seyir kazanacağını da daha net göreceğiz.

        Brezilya, Arjantin, Fransa, Almanya, İngiltere, Belçika ve İspanya’nın favori gösterildiği Dünya Kupası, ilkleri de yaşatacak gibi.

        Öncelikle, eski şampiyonalara göre daha fazla para dağıtılacağı. Ayrıca, çok sıcak havanın oyuncular üzerindeki etkisi. Takımların performansının ne oranda olacağı ve koşulların hangi takımları öne çıkaracağı da tartışılıyor.

        Bugüne dek, yaz turnuvaları şeklinde geçen Dünya Kupası’nın Kasım-Aralık aylarında oynanması da bir başka ilklerden birisi.

        Valencia’nın golleriyle açılan şampiyonada birçok sürprizi yaşayacağız gibi…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar