Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Takım, Diyarbakır’da oynanan özel maçta İskoçya’yı 2-1 yenmeyi başardı.

        Dünya Kupası’na katılamayan takımlardan biri olan Milliler tarihte ikinci kez karşılaştığımız İskoçya’yı bir kez daha yendi.

        1960 yılında Ankara’da oynanan maçta; Lefter, Metin Oktay ve Şenol Birol’un golleri ile galip bitirdiğimiz karşılaşma çok gerilerde kalsa da aldığımız sonuç sevindirici oldu.

        Alman teknik adam Kuntz, bazı spor adamları tarafından eleştiriliyor ancak bugüne dek oynanan 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi ile iyi bir istatistik yakaladığı da bir gerçek.

        İskoçya takımının neredeyse tamamı İngiltere kulüplerinde oynuyor. Fizik gücü yüksek, hava toplarında etkili, mücadeleden yılmayan özelliklere sahip bir ekip.

        Kuntz hoca, bu takıma karşı yapılabilecek en iyi taktiği uyguladı. Daha çok pas oyunu tercih edildi. Savunma arkasına atılan toplarla pozisyon aradık. Çok sayıda fırsat bulduk.

        Zaman zaman uzun ortalar izledik. Cenk’in uzun savunma arasında başarılı olamadığını izledik. Yapılan ortaların amaca uygun olmadığını da vurgulayalım.

        Rakip ceza alanına çok rahat girmemize rağmen, pas hataları ve bitirici hareketlerin vasat oluşu skoru almamıza yetmedi.

        Hakan Çalhanoğlu’nun attığı şutlar, takımı diri tutarken rakibi savunmaya itti.

        İlk yarı kapanan İskoçya karşısında daha etkili bir oyun ortaya koyduk. İlk golü atan Ozan’ın bir kafa şutu da direkten döndü.

        İkinci yarı oyuncu değişiklikleri, tempoyu düşürdü.

        Kuntz elindeki oyuncuları görmek istiyordu doğal olarak. 3’lü savunma ile oynattı. Başarılı da oldu.

        Cengiz’in attığı golün bir benzerini de İskoç takımından izledik.

        Hazırlık karşılaşması olmasına rağmen heyecanı yüksek, tempolu bir maç oynandı.

        60 dakika rakipten çok daha üstündük. Yediğimiz gol dışında pozisyon vermedik.

        Kadroda yeni isimler vardı. Kuntz hoca, genç oyuncularla yeni bir sistem deniyor. Alınan sonuç, başarılı oyunun göstergesiydi.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar