Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarı-Kırmızılılar 6 haftadır gol yemeyen Konyaspor’u 2-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. 40 bini aşkın bir seyirci topluluğu önünde oynanan karşılaşma, özellikle ilk yarı futbol adına tüm güzellikleri içeriyordu. Taraftarlar yeni transferlerle güçlenen takımlarını yalnız bırakmıyor. Takım kazandıkça şampiyonluk umudu da güçlü bir şekilde sürüyor.

        Oynayan oyuncuların yanı sıra yedek kulübesinde oturan isimlere bakıldığında kaliteli bir kadro olduğu gerçek. Kadro derinliği Okan Buruk’un elini güçlendiriyor. Icardi, Rashica, Seferovic, Midtsjö, Dubois gibi isimlerin yedek oturduğu bir kadro doğal olarak taraftarı heyecanlandırıyor. Yusuf Demir’i de unutmamak gerekir. Genç oyuncu bu kadar kaliteli isim arasında forma şansı buluyor. Yetenekli olduğu kesin. Altyapısı sağlam. Barcelona gibi bir dev takımda pişmiş. Bu sezon Sarı-Kırmızılı ekibe çok şey katacağı kesin.

        Her şeyin yeni olduğu bir ortamda kollektif oyunu oturtmak kolay değil. Bu nedenle Galatasaray arayış içerisinde. İlerleyen haftalarda, çok daha iyi bir Galatasaray izleyeceğimizi söylemek mümkün.

        Konya maçı kolay gibi gözükse de zor geçti. Takım oyununu iyi uygulayan, oturmuş bir takıma karşı oynadılar. Hızlı oynayan, şut becerisi yüksek, savunmayı iyi yapan bir takım Konyaspor. Boey’in yarattığı pozisyon sonrası Oliveira’nın golü ile öne geçen Sarı-Kırmızılı takım, üstünlüğünü uzun süre koruyamadı. Konyaspor, Cekici’nin uzaktan attığı harika golle beraberliği sağlarken, iki de topu direkten döndü. İlk 45 dakika Konyaspor’un büyük üstünlüğü altında geçti.

        Muslera yine klasını gösterdi. Takımını oyunda tutan kurtarışlar yaptı. Boey ve Torreira da sahanın en iyileri olarak göz doldurdular.

        İkinci yarı farklı bir senaryo izledik.

        Konyaspor, oyuna el frenini çekerek başladı. Okan Buruk yerinde ve zamanında değişikler yaparak, tempoyu yükselti. Oyuncuların son ana kadar mücadeleyi sürdürmesi, kazanma arzusunu ortaya koymaları sonucu mutlu sona ulaşıldı.

        Sarı-Kırmızı takımın geçen sezon en çok eleştirilen bölgesi orta sahasıydı. Yeni gelen oyuncularla bu sorun giderildi. Ancak, bu kez savunma sorunu ortaya çıktı. Konyaspor maçında bunu bir kez daha gördük. Rakibe çok şut sansı verildi. Alan kapatma, oyuncu kovalamada zayıf kaldılar. Çok geniş alanda oynadılar. Konyaspor, beklediğinden fazla pozisyon buldu.

        Bugüne dek attığı gollerle takımını kurtaran Gomis, savunma arasında kayboldu. Kerem ile Yunus ise yine aldıkları her topla gole gitmek istediler. Savunmayı aşamadılar. Pozisyon yaratma konusunu bir kez düşünmelerinde yarar var. Sert savunma yapan takımlar karşısında bu oyunları ile başarısız olurlar.

        Dağınık bir görüntü veren Sarı-Kırmızılı takım henüz gerçek oyun planını oturtamamış. Buna karşın oyuncuların istekli, coşkulu ve mücadeleden yılmayan görüntüsü olumluydu.

        Icardi’den beklenti büyük. Son 30 dakika oyundaydı. Klas bir oyuncu. Antrenman eksikliğini giderirse ilk 11’in değişmezi olur.

        Şunu net söylemek gerekirse, Galatasaray çok güçlü isimlerden oluşan bir takım yaratmış. Şampiyonluğun en büyük adayı diyebiliriz.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar