Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray kendi sahasında Sivasspor’a 3-2 yenilerek yine taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Bu sezon Sarı-Kırmızılılar adına oldukça kötü geçiyor. Puan durumu bunu çok açık olarak ortaya koyuyor. Bırakın üst sıralarda olmak, neredeyse düşme potasından zor kurtuldular diyebiliriz.

        Burada sorulması gereken soru, Galatasaray’a ne oldu da bu kadar kötü bir performans gösteriyorlar? Fatih Terim’in görevden alınmasıyla başlayan süreç bir yana, yönetim kaosu takımı tam anlamıyla hedefsiz hale getirdi.

        Uzun süredir başkanlık tartışması yaşanıyor. Mahkemeler, ibra olmama kulübü belirsizlik ortamına soktu. Yönetimsizlik, teknik kadro ve futbolcuları da etkiledi doğal olarak.

        Tüm bu olumsuzluklara karşın ayakta kalan, ısrarla, umutla takımı yalnız bırakmayan taraftar vardı. Sivasspor maçına gelen 30 bin izleyicinin coşkusu ne yazık ki yeterli olmadı.

        Galatasaray sezon öncesi takımı yanlış kurdu. Bunu herkes kabul ediyor. Orta saha organizasyonu yoktu. Öncelikle bu hatta oynayan oyuncular ne rakibi karşılayabiliyorlar ne de yeterli pas yapmaktan çok uzaktalar. Orta saha oyuncularından gole katkı yapan bir tek oyuncu anımsamak mümkün mü? Kalite, nitelik ve performans olarak vasatın üzerine çıkamadılar.

        Böyle olunca işin yükü tamamen ilerideki futbolculara kalıyor. Kerem biraz da Halil dışında bu görevi yapan yok gibi. Kerem hızlı, top ayağında iken rakibi bozan, atakları başlatan tehlikeli bir oyuncu. Ancak onun çabası da yeterli olmuyor.

        REKLAM

        Zaman zaman temposu yüksek, heyecanlı bir maç izledik.

        Karşılaşmanın gollü geçmesinde en önemli pay Sivasspor’undu. Rıza Çalımbay, elindeki kısıtlı kadro ile iyi işler yapıyor. Öncelikle takımın fizik gücü harika. Maçı bırakmıyorlar. Sürekli golü düşünen bir anlayışları var.

        Attıkları 3 gol azımsanacak bir skor değil. İyi savunma organizasyonu yanı sıra, hızlı top kullanmaları sonuca etki yaptı. Orta sahanın dinamosu gibi çalışan Ulvestad, attığı gol dışında sergilediği oyunla harika bir performans gösterdi.

        Ahmet Oğuz’un attığı harika gol ise sezonun en iyi gollerinden birisiydi. Çok uzaktan Muslera’yı çaresiz bırakan şut tam bir avdı. Sezon başı Kasımpaşa’dan alınan sağ bek Ahmet Oğuz, bu vuruşla hem Muslera’yı avladı. Hem de kariyerinin golünü attı…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar