Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soğuk havada oynanan karşılaşmada sevinen takım Beşiktaş oldu.

        3 günde maç oyuncuları doğal olarak zorluyor. Bunun yanın da sakatlıklar takımların gerçek oyunlarını göstermelerini engelliyor.

        Buna karşın Beşiktaş, tüm olumsuzlukları bir yana bırakıp kazanmayı sürdürüyor. Ligde üst sıralara tırmanmayı başaran Siyah-Beyazlıların bu başarısında teknik sorumlu Önder Karaveli’nin büyük rolü olduğunu söylemeliyiz.

        Önder hoca, oyuncular ile kurduğu iyi iletişimin sonucunu da almayı başarıyor.

        Karşılaşmanın ilk 60 dakikası Beşiktaş’ın üstün olduğu anlardı diyebiliriz. 3-4 pozisyonda buldular. Zaman zaman iyi oynadılar. Rakip kaleye organize ataklar geliştirdiler. Bitirici vuruşlarda başarılı değillerdi.

        Son yarım saat oyunun seyri değişti. Karagümrük atak sayısını ve çeşitliliğini çoğalttı. Bu anlarda Beşiktaş’ın orta sahasının çöküşü vardı. Rakip ataklarını karşılayamadılar. Çok pas hatası vardı. Oyun kuramadılar. Baskı karşısında şaşırdılar. Hataları kapatmak savunma elemanlarına kaldı. Vida ve özellikle Necip neredeyse hatasız oynayarak, Karagümrük forvetine gol şansı vermediler.

        Kaleci Ersin’i de unutmamak gerekir. Yaptığı kurtarışlarla arkadaşlarına güven verdi. Onları oyunda tuttu.

        Güven başta olmak üzere, sonradan oyuna girenler vasat bir görüntü verdi. Josef de yorulunca Karagümrük çok rahat geldi.

        REKLAM

        Volkan Demirel’in sinirli oluşu yine dikkat çekti. Hakemin gösterdiği kırmızı kart yerindeydi. Demirel’in yaptıkları yersizdi.

        Karagümrükspor’da dikkat çeken oyuncu ise Emre Mor oldu. Volkan Demirel’in göreve gelmesiyle daha çok forma şansı bulan Emre, aldığı her topla tehlikeli oldu. Takımın en iyi top taşıyıcısıydı. Gayretliydi. Hatasız oynadı. Bu performansı ile takımına büyük katkı sağlayacaktır.

        Beşiktaş adına zor bir deplasmanın 3 puanla kapatılması önemlidir. Oyun iyi olmasa da galibiyet takımın motivasyonuyla birlikte özgüvenin yükselmesine de katkı yapacaktır.

        Önder Karaveli göreve geldikten sonra, takımın yükselişe geçtiği bir gerçek. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’a bakıldığında sıkıntılı dönemi en iyi atlatan Beşiktaş oldu. Teknik direktör arayışları sürerken, Önder hoca üstlendiği görevi başarıyla yerine getiriyor.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar