Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonluk iddiası ile yola çıkan Beşiktaş, deplasmanda 4. yenilgisini aldı.

        Alanyaspor karşısında, istediğini elde edemeyen Siyah-Beyazlılar kazanmak adına bir performans gösteremedi.

        Sergen Yalçın’ı isyan ettiren “kötü oyun” Beşiktaş’ı liderlikten iyice uzaklaştırdı.

        Oyuna iyi başlayan, daha çok topla bulaşan Siyah-Beyazlılar, Bülent Korkmaz’ın şeytani planına teslim oldu.

        Alanyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, takımına kendi felsefesini yerleştirmiş. Önce savunma diyen Bülent Korkmaz, kontra toplarla sonuca gitmeyi planlamıştı. Her şey, Korkmaz hocanın istediği şekilde gerçekleşti. Topu rakibine bırakıp, alan savunmasını iyi yaptılar. Savunma disiplinli bir oyun sergiledi. Beşiktaşlı oyuncuları kendi ceza sahasına çekti. Top rakibin ayağında olduğunda en az 3 adamla pres yaptı. Bir anlam da göz açtırmadılar. Savunma arkasına top atılmasına izin vermediler. Kalabalık savunma bloğu arasında topun geçişine dur dediler. Kazandıkları topları hızlı kullanarak pozisyon yarattılar. Aldıkları 2-0’lık galibiyeti hak ettiler. Efecan ile Tayfur’un çok iyi oynadıklarını da belirtelim.

        Beşiktaş bir türlü istikrarı yakalayamıyor. İlk yarı daha derli toplu oynayan, atak geliştirmek isteyen Siyah-Beyazlılar ikinci yarı oyundan tamamen koptular. Kazanma adına istek, mücadele,üretim yoktu.

        Taktik ve teknik olarak sorumluluğu üzerine alan Sergen Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Oyuncularının ruhsuz oynadığını, kazanmak için gerekli refleksi gösteremediğini söyledi. Bir anlam da, sahada ki oyuncuları ciddi anlam da suçladı. Bu açıklama, Sergen Yalçın ile oyuncu grubu arasında bir gerilim yaratır mı? Düşündürücü bir durum.

        REKLAM

        Siyah-Beyazlılar psikolojik olarak bir yıkım yaşıyor. Atiba’nın eski formunda olmayışı, orta alanı çok güçsüzleştirdi. Gelen geçti. Karşı koyan, top kapan, rakibi bozan hamleleri yapamadılar. Yedikleri iki gol de savunmanın beceriksizliği vardı. İlk gol de, yer tutma, rakibi boş bırakma Beşiktaş gibi bir takıma yakışmadı.

        İkinci gol de, Umut’un kaptırdığı topun gol olması da düşündürücüdür. Umut, doğru dürüst bir orta yapamadı. İş olsun diye yapılan ortalardı. Amaçsız, sonuca katkı yapan ortalar değildi.

        Takım olarak ciddi bir düşüş yaşayan Beşiktaş, bu görüntüsü ile şampiyonluk hayalini gerçekleştiremez.

        Alışık olduğumuz takım oyunu yerine bireysel beceriye dayalı bir anlayış Siyah-Beyazlıları hedeften uzaklaştırıyor.

        Futbol oyununun içerisinde elbette yenilmek var. Ancak, yenilgiyi kabul etmek yerine savaşması gereken oyuncular pes etmiş görüntüsü verdiler.

        Sergen Yalçın, futbolcularını suçladı. Kendince haklı olabilir. Yine de, bir teknik adam olarak takımın aldığı her sonuç da sorumlu olduğunu unutmamalı…

        Karşılaşmanın bir başka notu ise, VAR’ın iptal ettiği gol oldu. Ofsayt çizgisini çeken VAR hakemleri, pozisyonu bir kez de orta hakem Alper Ulusoy’a izletmesi ve kararı ona bırakması büyük yanlıştı. VAR protokolünü bilmeyen hakemlerle işimiz çok zor…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar