Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe kendi sahasında Alanyaspor’a yenilerek taraftarını yine hayal kırıklığına uğrattı.

        Karşılaşmanın 70 dakikalık bölümünde çok üstün oynayan Sarı-Lacivertliler, özellikle ilk 45 dakika Alanyaspor’u sahasından çıkarmadı.

        Karşılaşma süresince 20 şut atan Fenerbahçe, sezonun en çok ortasını bu maçta yaptı. 49 orta izledik. 46 kez rakip ceza alanında topla buluştu. Bu istatistiğe karşın yalnızca bir gol atabildi.

        Alanyaspor ise ilk yarı hiç şut atamadı. Daha doğrusu Fenerbahçe ceza sahasına bile gelemediler. 70.dakikada ilk ataklarında golle buluştular. Galibiyet golünü ise kornerden kazandılar. Maç boyunca 3 şut attılar. İki isabetli vuruşları vardı. Onlarda gol oldu.

        Fenerbahçe; göze hoş gelen, baskılı oyuna rağmen maçı kazanmayı başaramadı.

        Karşılaşma sonrası, “Çok iyi oynadık “ diye demeç veren Portekizli teknik adam Pereira’nın özeleştiri yapmasında yarar var. Sezon başından bu yana denediği sistemin, savunma ayağında sorun yaşandığı bir gerçek. Bunun üstüne yapılan hatalı değişiklikler ve rotasyonda kullanılan fazla oyuncu değişikliği yeniden sorgulanmalı.

        Dikkat edilecek olursa, kenar oyuncuları savunma yapmakta zorlanıyor. Sahanın en iyi oyuncusu olan Ferdi, bu konuda istenileni vermiyor. Kapasitesi bu kadar. Top ayağında olduğunda çok etkili. Özellikle ilk yarı, rakip savunmayı zorlayan, iyi ortalar yapan Ferdi geriye gelmekte sıkıntılı. Aşağı yukarı her maçta bu tür rakip atakları kalede tehlikeli oluyor. Pereira, herkesin gördüğü kenarlarda ki açığı kapatacak hamleleri yapamıyor.

        REKLAM

        Takım çok iyi giderken, yaptığı oyuncu değişiklikleri ile maçın kaybedilmesinde büyük rol oynadı. Savunmayı değiştirmesi, Mesut’u çok geç oyuna alması ciddi hataydı. Portekizli teknik adamın Mesut Özil takıntısını anlamak mümkün değil. Mesut’u harcamak adına her şeyi yapıyor. Dünya çapında oyuncunun özelliklerini bilmemesi mümkün değil. Mesut’un etrafında oynatacağı oyuncuları saptayabilse çok farklı bir performans ortaya çıkacak. Üstelik, kapanan Alanya savunmasını açmak için Mesut gibi “öldürücü pas” atan başka oyuncu yok elinde.

        Anlamak mümkün değil. Sezon başından bu yana kötü oynayan Pelkas ısrarı neden? Takımın en iyi golcüsü Valencia yedek kulübesinde bekliyor. Sıkışan oyunu çözecek oyunculara sahip olduğunun farkında bile değil Portekiz’li.

        Fenerbahçe’nin tek golünü atan Serdar Dursun çok ağır bir oyuncu. Çabuk oynamadığı gibi, ataklarda da ağır kaldı. Orta saha oyuncularının son anlarda geriye yaslanması yanlıştı. Gustavo ile Zajc’ın iyi şutlar atması beklendi.

        Bu kadar baskıya rağmen maçın kazanılmamasını şansa mı bağlayalım? Yoksa, teknik direktör Pereira’nın beceriksizliğine mi?

        Fenerbahçe’nin, Alanyaspor’a yenilmesinin tek sorumlusu teknik adamdır. Aksayan sistemde ısrar etmesi, kadro seçimi bir yana Mesut Özil’i küstürmesi dikkat çekiyor.

        Başkan Ali Koç’un, herkesin gördüğü sorunları Pereira ile konuşmasında yarar var. Bu kadar inat, Sarı-Lacivertlileri hedeften uzaklaştırıyor…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar