Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray, Fransa’dan Rize’ye uzun bir seyahat süreci yaşadı. Zorlu geçen Marsilya karşılamasından sonra Rizespor’la oynamak oyuncular adına güçtü.

        Birincisi, sürekli yağan yağmur nedeniyle sahanın kaygan oluşuydu. İkincisi ise puana şiddetle ihtiyacı olan ev sahibi Rizespor’un kazanma arzusuydu.

        Fatih Terim, elindeki geniş kadronun verdiği avantajla sahaya güvenli bir kadro çıkardı. 5. dakikada gelen gol işlerin iyi gideceğini gösteriyordu.

        Ancak, Muhammed’in golünden sonra sahada inanılmaz bir mücadele izledik. Rizespor’un golü bulma adına ortaya koyduğu performans maçın heyecan düzeyini çok yükseltti. İlk yarı bittiğinde skor tabelası 2-1 ev sahibi lehineydi.

        İkinci yarıyla birlikte, neredeyse nefeslerin kesildiği bir oyun izledik. Top bir dakika içerisinde karşılıklı ceza sahasındaydı. Atılan şutlar, kalecilerin kurtardığı vuruşlar stresi olduğu kadar futbolun güzel yanlarını da ortaya koydu.

        Haftanın en güzel karşılaşmasını izledik açıkçası. Bu kadar pozisyon, yüksek mücadele, atılan 5 gol, 1 kırmızı kart, kaçırılan penaltı, son saniyede gelen galibiyet golünü yazdığımızda maçın ne kadar üst düzey bir çekişmeyle geçtiğini de görmüş oluyoruz.

        Fatih Terim, yaptığı değişiklikler ile skoru belirledi demek doğru olur. İyi oynayan Babel ve Feghouli’yi yoruldukları için kenara aldı. İki oyuncu da beklenilenin üzerinde bir performans gösterdiler.

        Son saniyede atılan gol de yine Terim’in yaptığı hamle sonucu geldi. Karşılaşmanın uzatma dakikaları başladığında oyuna giren Diagne ile Morutan galibiyetin mimarları oldular. Özellikle, Diagne kendi ceza sahasında rakip atağını önledikten sonra, attığı deparla kazandığı kontra topu iki Rizeli oyuncunun müdahalesine rağmen kaptırmadı. Yaptığı ortaya Morutan’ın dokunması yetti. Dakikalar 90+11 gösterdiğinde atılan gol Galatasaray’ın 3-2 öne geçmesini sağladı. Bu pozisyona Rizesporlular'ın faul itirazları vardı.

        Oyunun bu kadar git gel olmasının temel nedeni iki takımında galip gelmek için gösterdikleri mücadeleydi. Kazanma amacı oyunun hızlı ve bol pozisyonlu geçmesine neden oldu.

        Rizespor 86.dakikada öne geçme fırsatını kullanamadı. Penaltıya neden olan Berkan kırmızı kart gördü. Ancak, penaltıyı kullanamayan Rizespor maçı o dakikada kaybetti. Golü atabilseler maçı bitirebilirlerdi.

        Şunu da belirtmeliyiz, her iki takımın son ana kadar futbolu düşünmesi ve golü istemesi oyunun güzel geçmesindeki en önemli etken oldu. Bu anlamda Rizespor’u da kutlamak gerekir. Yenilseler de yaptıkları mücadele gerçekten başarılıydı.

        Galatasaray zor da olsa kazanmasını başardı. Ancak, orta alanda bir sorun olduğu gerçek. Oyun kurma, pas organizasyonu yapılamıyor. Tek şansları forvette çok yetenekli oyunculara sahipler. Halil, Kerem, Morutan, Diagne, Muhammed gibi isimler her an golü yapabilecek isimler. Fatih Terim, hiçbir takımda olmayan bu avantajı iyi kullanıyor.

        Fakat, dikkat çeken bir durumu da paylaşmak gerekiyor. Uzatmaların oynandığı son 10 dakika oyuna giren Diagne, attırdığı gol sonrası fazla sevinmedi. Tepkiliydi. Sanırız, Fatih Terim’e mesaj verdi. Son dakikalarda oyuna girecek oyuncu değilim der gibiydi.

        Galatasaray, rakiplerinin kazandığı haftayı mucize 3 puanla kapatarak yarışın içerisinde olduğunu bir kez daha kanıtladı. Gelecek haftalar şampiyonluk yarışını fazlasıyla kızıştıracaktır.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar