Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk Yaz tatili için öneriler

        * Sanatla dolu bir tatil geçir. Resim yap, farklı müzik­ler dinle. Müzeleri ziyaret et.

        * Oyun oyna. Kutu oyun­ları ya da bahçe oyunları olabilir. Oyun oynayarak paylaşmayı, kendini kont­rol etmeyi, strateji kullan­mayı öğrenirsin. Oyun, öğrenmenin en eğlenceli yoludur.

        * Bir günü “iyilik günü” ilan et. Çevrendekilere yar­dım etmek için fırsatlar yakala.

        * Daha önce gitmediğin yeni bir yere ailenle be­raber ziyaret yap. Bu zi­yaretini anlatan bir yazı yazabilir ya da seni en çok etkileyen şeyin res­mini çizebilirsin.

        * Arkadaşlarınla bir araya geleceğin etkinliklere katıl. Bu etkinlik bazen beraberce basketbol - voleybol oynamaktır, bazense beraber maket yapmaktır. Senin tarzına uygun olanı seç.

        REKLAM

        * Yaz tatili ödevlerini mutlaka titizlikle tamamla. Yaz ödevlerini yapmak için ailenle beraber bir planlama yap. Ne za­man, ne kadar çalış­ma yapacağını belirle.

        * Sözlükten her gün yeni kelimeler öğren. Öğrendiğin kelimeleri başkaları ile paylaş­mayı da ihmal etme.

        * Yaşamındaki tüm ekran­lardan uzak bir gün geçir. Televizyon, telefon ya da bilgisayar ve benzeri hiç­bir teknolojik alete o gün yaşamında yer verme.

        * Kitap okumaya zaman ayır ve bunu düzenli bir şekilde yap. Seni mutlu edecek, yeni bilgiler öğrene­ceğin kitaplar oku. Okuduklarını ve sana nasıl hisset­tirdiklerini sevdiğin insanlara anlat. Okumanın başarına katkısı olacağını da unutma Sınavlarda dikkat hatası olarak nite­lendirilen pek çok hata aslında okuma hatalarından kaynaklanır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa