Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kripto para fırsat mı balon mu? | Teke Tek Bilim - 18 Nisan 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de kripto para gerçeği tüm yönleriyle masaya yatırılıyor...

        Kripto para balon mu, yoksa dünya ekonomisinin geleceği mi?

        Yaşanan sert dalgalanmalar, düşüşler neden kaynaklanıyor?

        Merkez Bankası’nın kripto kararı ne anlama geliyor? Blockchaine ne demek, bu piyasayı yakın ve uzak vadede neler bekliyor?

        Teke Tek Bilim'de Dr. Erdem Erkul: "Alışverişlerde ve yatırım amaçlı kullanılıyor. Ülkemizde 5 milyonun üzerinde kripto para kullanıcısı var. Kripto para kullanımında nüfusa oranla dünya dördüncüsüyüz, Avrupa'da ise birinci sıradayız"

        Teke Tek Bilim'de Erkin Şahinöz: "Bit bilgisayar dilinde 0 ve 1 demek. Coin ise madeni para. Bitcoin 2009'da şunu dedi: 'Ben size nakit işlem kabiliyetini arada banka olmadan aracısız bir şekilde elektronik ortamda sağlıyorum.' Kişiden kişiye transfer diyebiliriz"

        "Hukuki açıdan altyapısı yok. Düzenlemeye gelince; kişiye 'bitcoin' alamazsın demiyor. 'Sen bunu ödeme aracı olarak kullanamazsın' diyor. Mesela gayrimenkul alamazsın demek istiyor" Teke Tek Bilim'de Doç. Dr. Volkan Dülger MB'nin kripto para düzenlemesini yorumladı

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Haluk Zülfikar: "İktisatçılar olarak bu konuya uzun süre sessiz kaldık. Bütün boyutlarıyla inceledik. Kritik nokta şu: Dünya değişiyor ve bütün ezberlerimiz bozulacak. Artık siparişlerimizi internetten vermeye mecbur kalacağız. Değişim geldi"

        #TekeTekBilim'de Prof. Dr. Özgür Demirtaş: "Dünyada 9 binin üzerinde token var. İnternet nasıl devrimse bunlar da bir devrim. Fakat 9 bin token içinde yüzde 90'a yakını batacaktır"

        Fatih Altaylı soruyor; Bilişim Yöneticisi Dr. Erdem Erkul, FED Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz, Akademisyen Prof. Dr. Haluk Zülfikar, Hukukçu Doç. Dr. Murat Volkan Dülger ve Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu