Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Orman yangınları nasıl engellenir? | Açık ve Net - 4 Ağustos 2021

        Açık ve Net’te Alevler termik santrale ulaştı. Yangınlar artacak mı? Orman yangınları nasıl engellenir? Orman yangınları için yol haritası ne olmalı? Yangınları söndürmek için yol haritası ne olmalı?

        Türkiye'nin bir eylem planına ve filoya ihtiyacı var mı? Yanan alanlar nasıl korunmalı, ağaç ekimi doğru yol mu? İklim koşulları gelecek için hangi ipuçlarını veriyor?

         

        Açık ve Net'te Deniz Ataç: "Bundan sonraki yazlarımız artık eskileri gibi olmayacak. İklim değişikliğini yaşıyoruz. Gelecek sene için de iklim eylem planları hazırlayıp uygulamalıyız. Suya ve kuraklığa da dikkat etmeliyiz"

         

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Hüseyin Barış Tecimen: "Şu an yaşadığımız büyük bir afet. Aynı zamanda küresel bir sorun. 40-50 yılda olacak bir felaketi artık rutin olarak yaşayacağız. İnsanlık bunun farkında olmalı"

         

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Ecmel Erlat: "Yangın kapladığı alan bakımından olağanüstü. 2019'dan beri Türkiye alması gereken yağışı alamadı. Yangının ana nedeni; 2021 yılının en kuvvetli sıcak hava dalgasından geçmemizdir"

         

        TEMA bağışlanan fidanları Orman Bakanlığı'na mı verecek? Ne kadar bağış toplandı? Bu kadar fidan bağışına ihtiyaç var mı yok mu? Açık ve Net'te TEM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç merak edilen sorulara cevap verdi.

         

        Kübra Par soruyor Tema Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Ekoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Barış Tecimen ve İklim Bilim Uzmanı  Prof. Dr. Ecmel Erlat yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu