Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Fiziğin altın çağında neler yaşandı? | Teke Tek Bilim - 1 Ağustos 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de modern bilime yön veren bilim insanları mercek altına alınıyor; Faraday’dan Einstein’a Galilei’den Newton’a önemli buluşlar, biyografiler ve günümüze kadar ulaşan tezler. Fiziğin altın çağında neler yaşandı? Modern bilimin kurucuları kimler? Einstein'ı farklı kılan ne? Karanlık madde ve kara delikler hakkında ne biliyoruz? "uzayzaman" ne anlama geliyor? Büyük patlama nasıl gerçekleşti? Evrenin yaşı nasıl hesaplanır? Evrenin genişlemesi tehlikeli mi? Konuları konuşuluyor.

         

        Fiziğin altın çağında neler yaşandı? Modern bilimin kurucuları kimler? Einstein'ı farklı kılan ne? Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Can Kozcaz Teke Tek Bilim'de dünyayı değiştiren bilim insanlarının özelliklerini anlattı.

         

        Karanlık madde ve kara delikler hakkında ne biliyoruz? "Uzayzaman" ne anlama geliyor? İTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Onur Kahya Teke Tek Bilim'de soruları yanıtladı.

         

        Büyük patlama nasıl gerçekleşti? Evrenin yaşı nasıl hesaplanır? Evrenin genişlemesi tehlikeli mi? Koç Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Dereli Teke Tek Bilim'de değerlendirdi.

        Fatih Altayli soruyor, Akademisyenler Prof. Dr. Tekin Dereli, Prof. Dr. Emre Onur Kahya ve Dr. Can Kozcaz Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu