Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Türkiye'nin Nabzı - 27 Ocak 2021 (Parlamenter sistem çalışması nasıl hayata geçirilecek?)

        Veyis Ateş ile Türkiye'nin Nabzı'nda siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim için "sabrın varsa 2023'e kadar kapıda bekleyeceksin" sözlerinden İYİ Parti ve CHP'nin sistem önerilerine; Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'e tepkilerden siyasetteki "tek adam" ve "militan" polemiklerine kadar...

        "Militan sözcüğünün kullanılmasının nedeni partizanlık yapılması. Mesela Boğaziçi atamasında partizanlık ve liyakatsizlik var. Devlet ile iktidar partisini bütünleştirirseniz muhalefet buna isyan eder"

        "Maksadını aşan ifadeler varsa her iki tarafı da eleştirmek lazım. Fakat siz partinizin grup toplantılarını küfür mekanizması haline getirirseniz iktidar da sizi suçlar, Muharrem İnce de..." Türkiye'nin Nabzı'nda Gazeteci Hadi Özışık, siyasette "militan" tartışmasını yorumladı

        "Sayın Kılıçdaroğlu, Genel Başkan olduğundan beri defalarca hakarete uğradı. Demek ki geçmişten gelen bir birikim var, dolmuş. O lafları kendisi söylese başına neler gelirdi"

        "Siyasette bu tür tartışmalar oluyor. Tarihten beri böyle. Hırslarımız uğruna savaşlar kaybettik. Hınç ve öfke, şuurun devreye girmesini önlüyor. Konuşmalarda edep ve etik olursa kalite de kalıcı olur"

        "Muhalefet iktidarı yıpratamıyor. Bazı CHP'lilerin aşırı marjinal açıklamaları oluyor. Genelleme yerine somut örnekle gidilse desteklerdik. Kılıçdaroğlu'nun söylemi de çok sert"

        "CHP'nin dilini sertleştirmesi tesadüf değil, zorunluluk. Muhalefet olarak topluma liderlik edemiyor. Başka partinin iktidar olmasını kabullenemiyor. Hazımsızlık var"

        Türkiye'nin Nabzı'nda Gazeteci Gürkan Hacır: "Başkanlık sisteminin Türk demokrasisi için sakıncaları görüldü. Millet İttifakı adayına ön protokol şartı getirecek. Parlamenter sisteme geri dönüş şartını kabul ettirecek. Yani Başkan seçilecek ama Cumhurbaşkanı gibi davranacak"

        Veyis Ateş soruyor; 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Yazar Elfin Tataroğlu, Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş ile Gazeteciler, Gürkan Hacır, Hadi Özışık ve Cem Küçük yanıtlıyor

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu