Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Normalleşmenin sürmesi için koşul ne? | Teke Tek - 15 Mart 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek’te yeni açıklanan risk haritasında renklerin bize anlattığı; tam kapanma gündeme gelmeli mi, mutasyon virüs normalleşmeyi neden engelliyor, Avrupa ülkelerinin kapanma kararı nasıl değerlendirilmeli sorularını uzmanlar yanıtlıyor.

        Teke Tek'te Prof. Dr. Necmettin Ünal: "Dalganın niteliğine göre mutlaka hazırlık yapmalıyız. Daha önce çok hızlı açılmıştık. Bunun bir faturasının olması gerekirdi. Tabii ki normale dönmemiz gerekiyor ama küçük adımlarla yapmalıyız"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Sıla Akhan: "Johnson&Johnson'ın faz çalışmasını nisan başında başlatmayı planlıyoruz. Şu an Etik Kurul'dan onay alıyor ve sadece tek doz yapılacak. Aynı zamanda diğer aşılardan çok daha ucuz bir aşı"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Murat Akova: "Ben bu konuda iyimserim. Aşının güvenilirliğine dair verilerimiz bilimsel tıp dergilerinde yayınlandığında kabul görmemesi için hiçbir neden yok. Kaldı ki Doğu Avrupa ülkeleri de Çin aşısını kullanıyor"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Necmettin Ünal: "65 yaş üstündekilere bazı yumuşatmalar yapılmalı. Onlara yapılan bu eziyet ortadan kaldırılmalı. Onları koruyacak daha basit tedbirlerle bu iş devam ettirilmeli"

        Fatih Altaylı soruyor; Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Akova, Yoğun Bakım-Anesteziyoloji Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan Teke Tek’te yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu