Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Normalleşmede nelere dikkat edilmeli? | Teke Tek Bilim - 7 Mart 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de normalleşme adımları erken mı atıldı, risk artarsa tam kapanma gelir mi, sürü bağışıklığında son durum ne ve aşı takvimi nasıl ilerliyor sorularına yanıt aranıyor

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz: "Şu an vakaların artmasında varyantların etkisi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki 1 ayda pik beklenebilir. Kış olması da vakaların artmasına katkı sağlıyor"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Recep Öztürk: "Pek çok sektör açılmak istedi ve kurallara uyacağını söyledi. Şimdi vicdan muhasebesi yapmak lazım. Tekrar kapanma olmaması için hareketi azaltmalı ve çok büyük kalabalıklar oluşturmamalıyız"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Sait Gönen: "Çalıştığım Cerrahpaşa özelinde baktığımızda pozitiflik oranlarının yüzde 5'in altında olduğunu görüyoruz. Fakat yoğun bakım ünitemizde yatan hasta sayımızda ise biraz artış var"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Sait Gönen: "Dünya genelinde aşıya ulaşma noktasında bir sıkıntı var. Bizde oran yüzde 10. Nüfusa oranla kötü değil. Fakat 'Bu aşılar bizi ne kadar koruyor, her yıl olacak mıyız?' Henüz bilmiyoruz"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Recep Öztürk: S"inovac aşısından nisan-mayıs ortasına kadar 100 milyon doz gelmesi bekleniyor. Hedeflenenler gün gün gerçekleşmeyebiliyor ama Biontech aşısından da mart içinde 5 milyon doz bekliyoruz"

        Fatih Altaylı soruyor, Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Recep Öztürk, Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu