Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Türkiye daha demokratik olur mu? | Teke Tek - 2 Mart 2021

        Fatih Altaylı ile Teke Tek’te hükümetin “İnsan Hakları Eylem Planı”; hangi alanlarda, nasıl değişiklikler beklendiği ve bu doğrultuda hükümetin yeni anayasa planı tartışılıyor.

        Teke Tek'te Dr. Rezan Epözdemir: "Kadına şiddet, hayvan hakları, AB ile ilişkiler gibi konuları içeren kapsamlı bir sunum oldu. Planın vizyonu özgür birey, güçlü toplum ve demokratik Türkiye üzerine kurulmuştu. 9 amaç ve 11 de ilke var"

        "Artık şahsın ifadesi yakalandığında doğrudan alınacak. Yani yakalama veya gözaltına alma olmayacak. Kişi gerekçeli kararı görecek ve ona göre kendini savunacak" Teke Tek'te Av. Yasin Şamlı, planda yer alan tutuklamalarla ilgili maddeyi değerlendirdi

        Teke Tek'te Dr. Ramazan Arıtürk: Türkiye'de yargı sorunu 1800'lerden beri tartışılıyor, yeni değil. Nitelikli hakim ve hukukçu yetiştiremediğimiz için bugünlere geldik. Belli bir kaliteye ve güvenceye sahip olmalılar. Böylece daha iyi kararlar verirler

        Teke Tek'te Prof. Dr. Ümit Kocasakal: Kuvvetler ayrılığı ve buna bağlı olarak bağımsız yargınız yoksa hiçbir düzenlemenin anlamı olmaz. Bu ülkede bir anayasa mahkemesi kararına bir yerel mahkeme direndi. Böyle olmaz. Basitçe geçiştirilemez"

        Teke Tek'te Dr. Rezan Epözdemir: "Kadınları koruyan aile büroları ve merkez adliyeler tüm Türkiye'de yaygınlaşacak. Bu çok önemli. Ayrıca eşinize karşı işlediğiniz suçlar artık eski eşiniz içinde geçerli olacak"

        Fatih Altaylı soruyor; Hukukçular Prof. Dr .Ümit Kocasakal, Dr. Ramazan Arıtürk, Dr. Rezan Epözdemir ve Yasin Şamlı Teke Tek’te yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu