Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Son dakika haberi: Vergiden istisna yemek ve yol parası yüzde 50 artırıldı - Sosyal Güvenlik Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlara yapılan yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin vergiden istisna tutarları yüzde 50 oranında artırdıklarını açıkladı. Yeni tutarların 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olduğunu belirtti.

        Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İşverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanların yemek kartlarına yüklenen bir günlük yemek bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 34 TL lik istisna tutarını 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 51 TL'ye çıkardık" açıklamasında bulundu.

        1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE

        Bakan şirketlerce sağlanan yol yardımlarına ilişkin ise "İşverenlerce servis hizmeti verilmeyen durumlarda çalışanların ulaşım kartlarına yüklenen bir günlük ulaşım bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 17 TL'lik istisna tutarını 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 25.50 TL'ye çıkardık" bilgisini paylaştı.

        Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

        İşverence doğrudan sağlanan yemek ve ulaşım giderlerinin tamamı vergiden istisna tutuluyor. İşyerinde yemek verilmemesi veya işverence servis hizmeti sunulmaması halinde işçinin yemek ve ulaşım kartlarına yüklenilen tutarların her yıl belirlenen kısmı vergiden istisna ediliyor.

        2021 yılında günlük 25 TL olan yemek vergi istisnası 1 Ocak 2022 tarihinde 34 TL’ye, 13 TL olan yol istisnası da 17 TL’ye çıkartılmıştı. Bugün yayımlanan karar ile 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yemek vergisi istisnası 51 TL’ye, yol istisnası 25,50 TL’ye yükseltildi. Böylece geçen yıla göre, istisna kapmasındaki yemek bedeli yüzde 104, yol bedeli ise yüzde 96 oranında artırılmış oldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa