Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'de yurda kaçak olarak getirildikleri tespit edilerek el konulan 5 tavus kuşu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alındı.

        Derecik ilçesinde jandarma ekiplerince 26 Nisan'da durdurulan kamyonetin kasasında bulunan tavus kuşları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari Şubesi ekiplerince Van'a getirildi.

        Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilen tavus kuşlarının tedavi ve bakımları yapıldı.

        Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van, Hakkari, Muş, Bitlis ve Siirt illerinden getirilen tüm yaban hayvanların tedavi ve bakımlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

        Yurda kaçak yollardan getirildiği tespit edilen 5 tavus kuşunu koruma altına aldıklarını belirten Aslan, şunları kaydetti:

        "Ekolojik dengenin devam etmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tavus kuşları da papağan gibi beslenmesi izne tabi olan hayvanlar arasında yer alıyor. Sınırdan getirilen tüm hayvanların belgeleri, ihracat izinleri alınmamışsa 'yasaklı hayvan' olarak kabul edilir. Son olarak Irak'tan kaçak yollarla ülkemize getirilen 5 tavus kuşuna jandarma el koydu. Merkezimize getirildi. Tedavilerini yaptık. Koruma altına aldığımız kuşları, burada uzun süre misafir edeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa