Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak, tarih açıklandı mı? TOGG yerli otomobilin fiyatı ne kadar, kaç lira olacak 2022? - Otomobil Haberleri
        • 1

          Yerli otomobil TOGG için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yurt genelinde milyonlarca vatandaşımızın merakla beklediği TOGG araba ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını bir araya getirdik. İşte ayrıntılar...

        • 2

          TOGG NE ZAMAN ÇIKACAK?

          TOGG için çalışmaların sürdüğünü açıklayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Türk insanının büyük bir hayali vardı. 110 yıllık, 120 yıllık, kendi otomobilini yapmak. 60 sene önce yarı yolda kaldık. O sebepten bu sebepten ama Allah nasip ederse inşallah bu sene 29 Ekim’de Türkiye’nin bütün özlük hakları bizim olan Togg’un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz.

        • 3

          Yüzde 100 elektrikli bütün hakları bizim olan Türkiye’nin olan otomobili dünya piyasasına da sunmuş olacağız. İnşallah 2023 yılının mart ayında hep beraber binmeye başlayacağız. Yozgat’ın yollarında da Togg’u göreceksiniz” dedi.

        • 4

          HEDEF 1 MİLYON ÜRETİM

          Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg’un ilk olarak C segmentindeki elektrikli SUV’u pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

          TOGG NE KADAR OLACAK?

          Togg’un ne kadar olacağı henüz belli olmadı ancak piyasada kendi segmentindeki araçlarla benzer fiyatta olması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa