Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Squid Game kripto parası bir anda buharlaştı - Kripto Para Haberleri

        Netflix'in ünlü dizisi Squid Game'den ilham alınarak yaratılan Squid Game kripto parasında büyük bir vurgun yaşandı. Yaratıcıları SQUID kripto parasıyla, oluşturulacak platformda Squid Game oyunlarının online olarak oynanacağını bildirmişti.

        Açıklanan projeye göre yarışmalarda toplanan paranın yüzde 90'ını kazanan, kalanını ise geliştiriciler alacaktı.

        DÜN 37 DOLARA YÜKSELDİ

        Squid Game dizisinin popülaritesinin artmasıyla SQUID kripto parasının değeri de arttı. Bir ay önce 0.012 dolar değerinde olan SQUID dün 37 dolara yükseldi.

        'YENİLİKÇİ BİR TEKNOLOJİ KULLANIYORUZ'

        2 gün önce ise insanların söz konusu kripto paralarını satamadıklarına dair ihbarlar gelmesi üzerine çeşitli platformlarda projenin bir dolandırıcılık vakası olabileceği uyarısında bulunuldu.

        Buna karşılık projenin yaratıcıları satışta sorun olmadığını, 'yeterli talep olmadığında satışı kısıtlayan yenilikçi bir teknoloji' kullandıklarını iddia etti.

        UYARILAR HAKLI ÇIKTI

        Bugün ise bu dolandırıcılık uyarılarının ne kadar haklı olduğu anlaşıldı. Sabah 9.00'da 37 dolar civarında seyreden SQUID 12.35'te 2.861 dolara fırladı. Ardından 5 dakika içerisinde 0.0008 dolara geriledi. Bu esnada projenin sitesi ve sosyal medya hesapları kapandı. Alım-satım imkansız hale geldi.

        Böylece yatırımcıların ellerindeki SQUID kripto paralarının değeri sıfırlanmış oldu.

        SQUID zirve anında yaklaşık 30 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Bu değer 5 dakika içinde tamamen buharlaşmış oldu.

        'NE BEKLİYORDUNUZ?'

        SQUID'de yaşanan gelişmeler kripto para dünyasında günün en çok konuşulan olaylarından birisi oldu.

        Avalanche ağının geliştiricisi Ava Labs CEO'su Emin Gün Sirer konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede "Squid Game tokeninde yüzde 99.99'luk düşüş. Ne bekliyordunuz? Bu paranın arkasında popüler bir dizinin adını çalması dışında hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

        İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan ise "Piyasalarda kötü bir gün geçiriyorsanız bir de Squid yatırımcısı olduğunuzu düşünün, hemen rahatlayacaksınız..." sözleriyle durumun vahametine parmak bastı.

        TELEGRAM ÜZERİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

        Squid Game projesinin 'resmi' Telegram hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Son günlerde birileri projemizi hacklemeye çalıştı. Sadece Twitter hesabımızı değil akıllı kontratlarımızı da. Squid Game geliştiricileri olarak dolandırıcılar yüzünden depresyondayız ve stres yükünün altında ezildik. Bu yüzden artık projede çalışmak istemiyoruz. Alım-satımlardaki tüm kısıtlamaları ve kuralları kaldırmalıyız. Squid Game projesi otonom topluluk dönemine giriyor" ifadeleri yer aldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa